Olemme mukana Mikkelin asuntomessuilla 2017

Olemme monella tavalla mukana kesällä 2017 Mikkelissä järjestettävillä asuntomessuilla. Suurimmat asuntomessuprojektimme ovat messualueelle merikonteista rakennettava pienomakotitalo sekä Salosaaren opiskelija-asuntolan vuokraustoiminta näytteilleasettajille.

Opaali - konteista rakennettu älykäs pientalo

Konttitalo asuntomessuilleRakennusala toteuttaa asuntomessualueelle pienen konttitalon. Konttitalo muodostuu neljästä metallirunkoisesta kontista, jotka voivat toimia myöhemmin myös itsenäisinä osina.

Teemme puolivalmiina rakenteina tulleisiin kontteihin tarvittavat lisäeristykset, sähkötyöt sekä pintamateriaalit. Taloon tulee myös modernit energiaratkaisut kuten sähköä tuottava aurinkopaneeli. Valmista taloa ei tunnista konteista tehdyksi ulkopintaan tulevan kuningaspaneeliverhoilun ja korotetun katon ansiosta.

Konttitalon tontille tulee Xamkin talotekniikan MODLAB-tutkimusympäristö, joka seuraa asumisviihtyvyyteen liittyviä tietoja taloon asennettavien anturointi- ja automaatiojärjestelmien avulla.

Faktoja Opaali-konttitalosta (pdf)
Kuvia Opaalista ja rakennusprojektista Flickr-kuvapalvelussa

Lisätietoja:

Opiskelija-asuntolan huonevuokraus

Salosaaren asuntolan soluhuoneMatkailu-, ravitsemis- ja talousalamme vuokraa Salosaaren opiskelija-asuntolan soluasuntoja asuntomessujen näytteilleasettajille. Tarjolla on kahdeksan soluasuntoa, joissa kussakin on neljä kahden hengen huonetta sekä yhteiset keittiö-, oleskelu-, suihkutilat.

Majoittujien käytössä on Salosaaressa myös vapaa-ajantila, josta löytyy mm. punttisali, biljardi- ja pingispöydät sekä tilava yhteissauna. Lisämaksusta voi tilata myös savusaunaa ja ateriapalveluja. Toimintaa pyörittävät alan opiskelijamme opettajiensa ohjaamina.

Tutustu tarkemmin näytteilleasettajamajoitukseen

Lisätietoja:
puh. 040 573 4004

Muu yhteistyö

Myös monet muut alamme ovat mukana asuntomessuilla:

  • puutarha-ala suunnittelee ja toteuttaa konttitalon pihan/puutarhan sekä on mukana asuntomessujen oheiskohteessa, Mikkelipuistossa, yhteisosastolla
  • artesaanit suunnittelevat ja toteuttavat konttitalon sisustuksen
  • sähkö-, putki- ja pintakäsittelyala tuovat konttitalon rakentamiseen oman osaamisensa
  • hotelli-, ravintola- ja cateringalan ny-yrittäjät suunnittelevat myyvänsä tuotteita asuntomessujen oheistapahtumissa.

Mikkelin asuntomessut 2017Lisätietoja asuntomessuyhteistyöstä:
tiedottaja Laura Salonen
puh. 044 711 5710, laura.salonen@esedu.fi

Lisätietoja Mikkelin asuntomessuista:

www.asuntomessut.fi