Maatalousalan perustutkinto

Maaseutuyrittäjä

!Huom ala loppuu ESEDU:ssa, joten sisään ei enään oteta.

Suomalainen maaseutu on avara työpaikkasi. Pidät eläimistä ja traktorilla huristelusta pitkin peltoja. Näet kättesi jäljen tuottoisana satona pellolla tai kasvavana maatilamatkailuna.

Maaseutuyrittäjänä työskentelet yleensä maatilalla. Työsi voi myös liittyä maatalouden palveluihin, kuten maatalouskoneiden huoltoon ja korjaukseen, kotieläintuotantoon, maatalouden lomittaja- ja pieneläinpalveluihin, maataloustavarakauppaan tai hevostalouteen.

Maatalousalan tehtävät liittyvät elintarvikkeiden, rehujen ja teollisuuden raaka-aineiden tuottamiseen. Kasvinviljelyn ja kotieläinhoidon ohella harjoitetaan yhä enemmän muutakin yritystoimintaa, joka tuottaa, jalostaa ja markkinoi maatalouteen liittyviä tuotteita ja palveluja.

Maatalousalalla toimiminen edellyttää sinulta luonnon toimintojen ja nykyaikaisen tuotantotekniikan tuntemusta ja taloudellista käyttöä. Koulutus painottaa luomutuotantoa.

Mahdollisia työtehtäviä:
Omalla maatilalla tai maatalouslomittajana työskentely. Lisäksi voit työllistyä itse yrittäjänä tai toisen palveluksessa esimerkiksi maatilamatkailua, koneurakointia, maataloustuotteiden jatkojalostusta tai alaan liittyvää huolto- ja palvelutoimintaa harjoittavissa yrityksissä.

Suuntautumisvaihtoehto:
Maatilatalouden koulutusohjelma

Opinnot sisältävät:
Työskentely maatalousalalla, maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitamista, tuotantoeläinten hoitamista, koneiden huoltoa, rakennusten korjausta, metsän uudistusta, yrittäjyyttä jne.

Hakeutuminen opintoihin:
Opintoihin haetaan yhteishaussa, mahdollisesti täydenneyshaussa tai syksyn yhteishaussa. Tarkista haussa oleva tarjonta kohdasta Hakuinfo.

Tutkintokohtaiset terveydelliset suositukset:
Henkilön sopivuutta erilaisiin työtehtäviin voidaan joutua harkitsemaan oireiden ja toiminnan vajuvuuden perusteella mm. seuraavissa sairauksissa: allergia, astma, näön heikkous, vakava tuki- ja liikuntaelimistön sairaus.

Opiskelupaikka:
Mikkeli, Otavan koulutila

Tulostettava esite (PDF)