Hiusalan perustutkinto

Parturi-kampaaja

Tyyli on parturi-kampaajalle pääasia. Seuraat muotia, olet luova ja tarkka ja pidät asiakaspalvelusta.

Parturi-kampaajana hoidat asiakkaiden hiuspohjaa, hiuksia ja partaa sekä muotoilet hiuksia ja partaa erilaisten menetelmien, välineiden ja kosmeettisten tuotteiden avulla. Lisäksi suunnittelet tyyliä yhdessä asiakkaan kanssa, ehostat, hoidat käsiä sekä opastat hiusten ja hiuspohjan kotihoitoa ja kosmeettisten tuotteiden käyttöä. Asiakaspalvelutaidot, tarkkuus ja hyvä hahmottamiskyky ovat ehdottoman tärkeitä parturi-kampaajan ammatissa. Myös luovuutta ja visuaalisuutta tarvitaan ammatissa. Työ on raskasta, fyysistä seisomatyötä, joten omasta työkyvystä on osattava huolehtia.

Parturi-kampaajan tutkinnon suorittaneena työskentelet joko toisen palveluksessa, itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä. Voit sijoittua myös teatterin, valokuvausalan, television ja elokuva-alan palvelukseen.

Työtehtäviä
Työskentelet erilaisissa hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä työntekijänä, sopimusyrittäjänä tai itsenäisenä yrittäjänä. Työsi voi olla myös myynti-, koulutus- tai konsultointityötä. Tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia hiusten käsittelyn ja tyylisuunnittelun asiantuntijana.

Opinnot sisältävät
Hiusten leikkausta, partakäsittelyä, kampauksia ja ehostusta, värjäys- ja permanenttikäsittelyä, värioppia sekä yrittäjyyttä.

Opiskelupaikka
Mikkeli (Otavankatu), Pieksämäki (Kuusitie). Pieksämäen koulutus ei ole vuoden 2016 yhteishaussa.

Opiskelukustannukset
Opiskelijalle kertyy opiskelujen aikana kustannuksia henkilökohtaisten työvälineiden, harjoituspäiden, työasun ja oppikirjojen hankinnoista (yhteensä noin 500 €).

Alaan liittyviä juttuja/uutisia

Sivu päivitetty: 9.3.2017

Lisätietoja:

Mikkeli:
opinto-ohjaaja
Ulla Hartikainen
puh. 044 711 5707
ulla.hartikainen@esedu.fi

Pieksämäki:
opinto-ohjaaja
Päivi Roine
puh. 040 305 6689
paivi.roine@esedu.fi

Tutustu myös

Hiusalan oppimisympäristöt:
Kaunola Pieksämäellä
Oppi Mikkelissä