Erillinen aikuiskoulutushaku käynnissä viimeistä kertaa

06.10.2017

Jatkossa koulutuksiin jatkuva haku

Esedulla on käynnissä haku loppuvuodesta alkaviin aikuiskoulutuksiin. Tarjolla on koulutusta lähes 25 ammattiin. Mikkelissä ja Pieksämäellä on haussa vajaa 150 paikkaa tutkintoon valmistavaan koulutukseen sekä paljon muuta ammatillista lisäkoulutusta.

Erillinen aikuiskoulutushaku on käynnissä Esedulla nyt viimeistä kertaa. Ensi vuoden alusta ammatillisen koulutuksen reformi yhdistää ammatillisen aikuiskoulutuksen sekä nuorten koulutuksen. Tämän jälkeen ei käytetä enää termiä aikuiskoulutus.

”Aikuiset voivat hakea meille jatkossakin. Vuoden vaihteen jälkeen siirrymme reformin mukaisesti jatkuvaan hakuun, jossa voivat hakea niin nuoret kuin aikuisetkin. Yhteishaku kuitenkin säilyy peruskoulun päättäneille”, kertoo rehtori Vesa Vainikainen.

Hakuaikataulu ja opintojen aloitus aikaistettu

Nyt aikuiskoulutushaussa olevien ammatillisten perustutkintojen opinnot alkavat poikkeuksellisesti jo joulukuussa. Tämän takia hakuaikoja on aikaistettu noin kuukaudella. Haku perustutkintoihin päättyy jo loka-marraskuussa.

”Päätimme aloittaa perustutkintojen opinnot jo joulukuussa, jotta voimme toteuttaa opetuksen tällä hetkellä voimassa olevien tutkinnonperusteiden mukaisesti”, kertoo Vainikainen. ”Näin saamme enemmän aikaa valmistautua reformin uuteen lainsäädäntöön ja uusiin tutkintojen perusteisiin.”

Uutena koulutuksena puutavaran autokuljetus

Koulutustarjonnassa on vaihtoehtoja sekä alan vaihtajille että ammattilaisille, jotka haluavat syventää oman alansa osaamista. Haussa on kymmenen ammatillista perustutkintoa sekä kymmenkunta ammatti- ja erikoisammattitutkintoa.

Ammatilliset perustutkinnot sopivat alasta kiinnostuneille tai alalla vasta vähän aikaa toimineille. Uutena koulutuksena haussa on metsäalan perustutkinnossa oleva puutavaran autokuljetus -osaamisala. Metsäalan koulutuksiin haku päättyy jo 29.10.2017

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla alalla jo toimiva voi täydentää omaa osaamistaan. Tarjolla on mm. koulutusta laitoshuoltajan, talonrakennusalan ja yrittäjän ammattitutkintoihin sekä työvalmennuksen ja vanhustyön erikoisammattitutkintoihin. Johtamisen ja esimiestyön osaamista voi syventää lähiesimiestyön ammattitutkinnolla tai johtamisen erikoisammattitutkinnolla (JET).

EseduPisteet auttavat hakeutumiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Hakeutuminen ja lisätietoja koulutuksista:

www.esedu.fi/aikuiskoulutushaku