Lähes 1000 uutta opiskelijaa aloittaa tänä syksynä

10.08.2017

Uusia opiskelijoita Eseduun

Esedulla aloittaa ammatilliset opinnot tänä syksynä lähes 1000 uutta opiskelijaa. Ensi maanantaina (14.8.2017) ammatilliset perustutkinto-opinnot aloittaa 587 opiskelijaa, joista 447 Mikkelissä ja 140 Pieksämäellä.

Näiden lisäksi aikuiskoulutuksessa aloittaa elo-syyskuussa lähes 400 uutta opiskelijaa. Näistä noin 320 opiskelee ammatillista perustutkintoa ja noin 80 ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. Ensi viikolla opintonsa aloittaa myös vajaa 20 opiskelijaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma –koulutuksessa.

Vapaita opiskelupaikkoja haussa

Esedulla on vielä haussa kevään yhteishausta vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Pieksämäellä vapaita paikkoja on peruskoulupohjaisena parturikampaajaksi, merkonomiksi, kokiksi ja datanomiksi sekä kone- ja tuotantotekniikkaan ja rakennusalalle. Mikkelissä on opiskelupaikkoja peruskoulupohjaisena leipuri-kondiittoriksi, kokiksi/tarjoilijaksi, kiinteistönhoitajaksi ja talonrakentajaksi sekä ylioppilaspohjaisena merkonomikoulutukseen.

Vapaita opiskelupaikkoja on myös aikuiskoulutuksessa. Haussa on paikkoja mm. maatalousalan, puutarhatalouden tai talotekniikan perustutkintoihin, vanhustyön ammattitutkintoon tai työvalmennuksen erikoisammattitutkintoon. Myös Valma-koulutukseen mahtuu vielä mukaan.

Opiskelupaikkatilanne elää vielä. Vapautuvia peruutuspaikkoja voi kysyä oppilaitoksesta syyskuun alkuun asti. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona 16.8.2017. Jatkavia opiskelijoita Esedulla on ammatillisena peruskoulutuksena suoritettavassa koulutuksessa 1 038.

Lisätietoja vapaista paikoista

Ammatillisen koulutuksen reformi uudistaa koulutusmuodot ja hakuväylät

Vuosi 2017 on viimeinen, kun ammatillisen koulutuksen aloittavat opiskelijat on jaettu kahteen eri tutkinnon suorittamistapaan: ammatillisena peruskoulutuksena suoritettavan koulutuksen eli niin kutsutun nuorten koulutuksen ja aikuiskoulutuksen opiskelijoihin. Ammatillisen koulutuksen reformi yhdistää nämä kaksi ensi vuoden alusta yhdeksi koulutuksen suorittamistavaksi.

Myös koulutukseen haku uudistuu. Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan ensi vuoden alusta pääsääntöisesti niin sanotun jatkuvan haun kautta, joka mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Yhteishaku kuitenkin säilyy hakumuotona perusopetuksen päättäville.

Lisätietoa:
koulutuspäällikkö Marja Teräväinen puh. 044 711 5700