Esedulainen esittäytyy: Emilia Putkonen

Esedulainen esittäytyy: Emilia Putkonen

Kuka olet?

Olen Emilia Putkonen ja aloittanut KasvuEsedun uutena palveluohjaajana pari kuukautta sitten. Valmistuin sosionomiksi jouluna 2019 ja aiempi työkokemukseni alalla painottuu päihdetyön puolelle, sillä ennen KasvuEsedua työskentelin kolme vuotta päihdekuntoutuslaitoksessa. Palveluohjaajan työ Kasvulla on siis minulle täysin uusi aluevaltaus, joten innolla ja mielenkiinnolla olen työtä lähtenyt tekemään.

Mitä työtehtäviisi Esedulla kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä pääsääntöisesti työhönvalmennuksen ja monialaisen ammatti- ja osaamiskartoituksen palvelut sekä uravalmennukset. Työhönvalmennuksessa ja osaamiskartoituksessa ohjaan yksilöitä ja uravalmennuksissa pääsee työskentelemään myös ryhmien kanssa. Liikun näiden palvelujen nimissä paljon lähipaikkakunnissa, sillä asiakkaita on muuallakin kuin Mikkelissä. Lisäksi teen paljon yhteistyötä eri yritysten kanssa esimerkiksi hankittaessa asiakkaillemme työkokeilu- ja osaamiskartoituspaikkoja. Työ on siis mukavan monipuolista ja pääsee tapaamaan paljon uusia ihmisiä. Työpisteeni sijaitsee Otavankadulla KasvuEsedun tiloissa.

Miten päädyit töihin Esedulle?

KasvuEsedulle päädyin aika sattumalta.. Totta puhuen, en ollut ennen työpaikkailmoituksen ilmestymistä Facebookin feediini tiennyt, mikä KasvuEsedu edes on. Esedun ammattiopisto muuten oli kyllä tuttu. Kiinnostuin ilmoituksesta välittömästi ja soitinkin Pylkkäsen Teijalle heti, kun arkipäivä koitti. Hän kertoi minulle enemmän Kasvusta ja auki olevan paikan tehtävistä ja sovittiin virallinen haastattelu. Siitä sitten ei mennyt kauaa, kun kirjoitettiinkin jo työsopimus. Enempää tyytyväisempi en työpaikkaan juuri nyt voisi olla. Olin kuullut aiemmin, että Esedulla kokonaisuudessaan on lämmin ja mukava työyhteisö, joka osaltaan houkutteli tätä tehtävää hakemaan.

Kerro hieman lisää itsestäsi. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla tykkään liikkua paljon, milloin minkäkin lajin parissa. Eniten aikaa kuluu kuitenkin kuntosalilla ja luonnossa liikkuen. Näin kesän koittaessa alkaa myös mökkikausi, jossa tulee vietettyä paljon aikaa.

Kerro hyvä vitsi tai joku hauska sattumus elämäsi varrelta.

Mitään sattumusta ei tule mieleen, mutta pieni ”fun fact” minusta voisi olla se, että yksi lemppari jutuistani on raviurheilu ja jokaisen kesäni yksi kohokohta on ehdottomasti St. Michel-ravit.

Loppuun kysymys edelliseltä Esedulainen esittäytyy-haastateltavalta: Kuinka paljon ensi vuosikymmenellä ammatillisesta osaamisen hankkimisesta (so. opettaminen) tapahtuu kivijalka-ammattikouluissa ja kuinka paljon muualla mm. työpaikoilla tai verkossa?

Vaikea arvioida tällaista, mutta uskon, että tulevaisuudessa mennään entistä enemmän yksilö edellä ja näin ollen, myös opiskelumuoto räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti näitä kaikkia sekoittaen. Tämän parin kuukauden työkokemukseni perusteella Kasvulla asiakkaideni mielenkiinto on painottunut eniten työpaikoilla opiskeluun esimerkiksi oppisopimuksella, joten uskon sen yleistyvän entistä enemmän.

Kuva: Tuomo Räsänen

 

marikaauvinen
Jaa sivu