Esedulainen esittäytyy: Oskari Mäkisarka

Esedulainen esittäytyy: Oskari Mäkisarka

Kuka olet?
Oskari Mäkisarka, toimin tietohallintopalveluissa IT-suunnittelija

Mitä työtehtäviisi Esedulla kuuluu? 
Työtehtävät kattavat koko tietotekniikkakentän. Pääpaino työskentelyssä on palvelin- ja järjestelmäpuolella, mutta tarvittaessa toki myös opastan ja autan henkilökuntaa koneiden, ohjelmistojen ja laitteiden käytössä. Työhuoneeni sijaitsee Raviradantie 8-10 keskuskadulla, mutta tarpeen mukaan liikun myös muissa toimipisteissä.

Miten päädyit töihin Esedulle?
Entisessä työpaikassani olin viihtynyt jo miltei parikymmentä vuotta ja jossain vaiheessa syntyi aatos että millaista olisi työskennellä myös toisaalla. Silmiini osui sitten Esedun työpaikkailmoitus joka herätti mielenkiintoni ja päätin hakea paikkaa. Palaset loksahtivat siis ns. yhteen ja olen hyvillä mielin ollut Esedulainen toukokuusta lähtien.

Kerro hieman lisää itsestäsi. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Ikää on kohta mittarissa 42 vuotta, jonka olen kokonaisuudessaan viihtynyt Mikkelissä. Olen myös Esedun kasvatteja, valmistuin tietotekniikan mekaanikoksi vuonna -96. Tämän jälkeen tie vie Insinööri opintoihin nykyiseen XAMK:iin josta valmistuin 2001. Tuon jälkeisen ajan olen ollut sitten työelämässä kiinni. Nykyisin vapaa ajan täyttää perhe-elämä kahden tyttären, 3 ja 6 vuotta, pitäessä huolta että vauhtia riittää. Valokuvaus on toinen asia millä vapaa-aikani täyttyy ja kameran kanssa tulee kierryttyä jonkun verran kuvaamassa myös eri tapahtumissa.

Kerro hyvä vitsi. 😊
Mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla? – Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot.

Kuinka paljon ensi vuosikymmenellä ammatillisesta osaamisen hankkimisesta (so. opettaminen) tapahtuu kivijalka-ammattikouluissa ja kuinka paljon muualla mm. työpaikoilla tai verkossa?
Tähän kysymykseen on hieman hankala vastata näin ei opetustoiminnassa mukana olevan henkilön näkökulmasta, mutta uskoisin työssä  ja verkossa oppimisen lisääntyvän hieman tulevaisuudessa.

marikaauvinen
Jaa sivu