Esedulainen esittäytyy: Tommi Roponen

Esedulainen esittäytyy: Tommi Roponen

Esittelyvuoroon KasvuEsedu-tiimin uusin jäsen, Tommi Roponen. Tommin työpiste sijaitsee Raviradantie 8-10:n toimipisteessä Mikkelissä.

Kuka olet?

Olen Tommi Roponen, 46 v. mikkeliläinen YAMK tradenomi / perusduunari ja asun perheeni kanssa Launialassa. Rouva ajaa kaivinkonetta, tytär opiskelee matikanopettajaksi Helsingissä, vanhempi poika kirjoittaa nyt keväällä ja nuorin poika käy lukion 1 luokkaa.

Mitä työtehtäviisi Esedulla kuuluu? Missä toimipisteessä työskentelet?

Aloitin KasvuEsedulla 1.2.2019 moniammatillisen osaamis- ja ammattitaitokartoituksen tehtävässä. Tarkoitus on kartoittaa Työvoimahallinnon asiakkaiden ammattiosaamista, jotta asiakkaan työllistyminen tai esim. tarvittava täydennyskouluttautuminen olisi tarkemmin kohdistuvaa ja tehokkaampaa. Yritän osaltani myös auttaa kaikin keinoin Nuoret töihin –hanketta sekä muita olemalla aktiivisesti yhteydessä alueen työnantajiin.

Miten päädyit töihin Esedulle?

Aloitin sosionomiopinnot XAMK:issa tammikuussa 2018 ja kesällä aloin haeskella opintojen työharjoittelupaikkaa. Kysyin mahdollisuutta myös ESEDU:lta ja erinäisten vaiheiden kautta Teija Pylkkänen soitti ja kysyi kiinnostusta ko tehtävään. Jäin omasta päätyöstäni opintovapaalle loppuvuodeksi 2019 ja aloitin KasvuEsedulla. Tehtävänkuva on hyvin samanlainen, kuin mitä tein aikoinaan Työvoiman palvelukeskus Reitti-projektissa palveluohjaajana/työnetsijänä.

Kerro hieman lisää itsestäsi. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Olen aina halunnut harrastaa erilaisia asioita ja saada kokemuksia. Siksi kai olen löytänyt itseni erilaisista työtehtävistä, myyjästä sotilastarkkailijaan. Telkkaria ja minua ei ole luotu toisilleen, vaan haluan mieluummin saada jotain tehdyksi. Harrastan kaikenlaista rakentelua, metsän harvennusta polttopuiden vuoksi sekä koneiden korjailua ja entisöintiä. Etenkin pienkoneiden, kuten moottori- ja raivaussahojen kunnostaminen on kiva harrastus. Harrastan myös metsästystä, kalastusta ja kaikenlaista muuta näpräilyä. Nyt olisi kevään projekteina yhden laavun ja siirrettävän saunan rakentaminen, kun vain kelit sallivat.

Kerro hyvä vitsi. 🙂

Kaksi mummoa yritti mennä marjaan, mutta kumpikaan ei mahtunut.

Fingerporin vitsit iskee aina meikäläiseen.

Mitä haluaisit kokea tai tehdä tulevaisuudessa? Esim. laskuvarjohyppy tms.

Laskuvarjohypyt, riippuliidot ja kilpa-ajot olen kokeillut jo nuorena, joten hurjia harrastuksia en kaipaa enää. Seuraava suurempi projekti on todennäköisesti rouvan kanssa päätyminen tanssikurssien kautta lavatansseihin. Kauhea asia metallimusiikkia kuuntelevalle, mutta ehkä siitäkin jää henkiin.

Kuva: Marika Auvinen

Katso kaikki Esedulainen esittäytyy -blogitekstit

Esedu-blogi > Esedulainen esittäytyy

marikaauvinen
Jaa sivu