Tule mukaan arvioimaan uusia kasvisruokia

Tule mukaan arvioimaan uusia kasvisruokia

Etsimme kasvisruuasta kiinnostuneita raatiin maistelemaan uusia kasvisruokia. Raadissa sinulla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa millaisia kasvisruokia Esedulla tulevaisuudessa syödään.

Olen Merja Tiirikainen ja työskentelen opiskelijaravintola Ilonassa ruokapalveluesimiehenä. Olen opiskellut useampaankin ammattiin työn ohella.  Vuosi sitten aloitin opiskelemaan palvelu ja palveluliiketoimintaa, yamk-restonomitutkintoa Xamkissa.

Opinnot työn ohessa ovat sopineet minulle hyvin ja menneetkin yllättävän helposti sekä paljon nopeammin kuin olin ajatellut.  Siksi olen opiskellut lähes aina työn ohessa ja ammattitaitoa kannattaa kehittää ja osaamista laajentaa sekä tietoja päivittää ravintola-alalla joka vuosi.

Kaikki kurssit ovat melkein suoritettu ja nyt olisi aika tehdä opinnäytetyö. Opinnäytetyökseni valitsin tehdä Esedun ruokapalveluille opiskelijaravintoloihin uusia kasvisruokareseptejä lounasruokalistalle. Opinnäytetyöni nimi on: Kasvisruoka osana oppilaitosruokailua.

Tarkoituksena on tehdä kaksi kyselyä ruokalassa. Ensimmäisellä kyselyllä kartoitetaan asiakkaidemme toiveita kasvisruoalle. Näiden toiveiden perusteella suunniteltuja reseptejä parannellaan. Toisen kyselyn toteutan, kun ruokaohjeet ovat ruokalistalla mukana, jolloin sen tulokset kertovat miten olen onnistunut reseptien suunnittelussa.

Kyselyn jälkeen valitaan asiakasraati henkilökunnasta ja opiskelijoista. Raadissa tarkastellaan aistinvaraisesti muutaman kasvisruuan ulkonäköä, hajua, makua ja rakennetta. Osallistujat raadissa kirjoittavat miten he arvioivat tuotteita aistinvaraisesti.  Raati voi esittää vertailevia tuotteitakin, joita heille tulee mieleen. Raadin avulla kehitetään ruokaohjeita ja otetaan ravitsemispalveluiden listoille uusia huippukasvisruokia.

Valitsen yhteensä viisitoista henkilöä raatiin, viisi opiskelijaa, viisi henkilökunnasta sekä viisi ravitsemispalveluiden ammattihenkilöä.  Sovitaan sopiva iltapäivä, joka sopii kaikille. Maistelemme ja arvioimme kasvisruokareseptejä.

Ilmoittaudu raatiin maistelemaan kasvisruokia

Ilmoittaudu mukana raatiin maistelemaan uusia herkullisia kasvisruokia viimeistään 15.10.2018. Ilmoittautua voit:

  • Opiskelijaravintola Ilonassa
  • Täyttämällä alla olevan lomakkeen

Raatiin valituille ilmoitan henkilökohtaisesti.

Terveisin
Merja Tiirikainen

***************************************************************

marikaauvinen
Jaa sivu