Unelmia toteuttamassa

18.12.2018

Unelmia toteuttamassa

Esedun kotoutumiskoulutusten päättävä kurssi kävi vierailulla Oodissa ja eduskunnassa. Reissu oli kaikille ikimuistoinen, mutta yhdelle opiskelijoista toteutunut unelma.

”In december all dreams end” – joulukuussa kaikki unelmat päättyvät, olemme kuulleet tämän lauseen monta kertaa. Mutta tämä ei ehkä välttämättä ole totta joka vuosi. Oli yksi unelma, jonka ajattelin toteutuvan ensi keväänä, mutta se toteutuikin joulukuussa.. pääsin käymään eduskunnassa.

Seurasimme hetken aikaa eduskunnan kyselytuntia ja näimme monta julkisuudesta tuttua politiikkoa. Olimme opiskelleet tunneilla puolueita ja tutustuneet päätöksentekoon Suomessa. Kyselytunnin jälkeen pääsimme tapaamaan mikkeliläistä kansanedustajaa.

Tapasimme kansanedustaja Lenita Toivakan ja minulla oli suuri kunnia olla hetken aikaa toimittajana ja esittää hänelle kysymyksiä. Kysyin häneltä esimerkiksi mitä he haluavat saavuttaa seuraavissa eduskuntavaaleissa ja miten  Ison-Britannian eroaminen EU:sta vaikuttaa Suomeen. Lenitalla oli myös kysymyksiä meille opiskelijoille elämästä Mikkelissä ja Mikkelissä.
Vierailimme  myös Oodi-kirjastossa, se ei ole vielä ihan valmis mutta on upea. Meillä oli pitkä ja mahtava päivä Helsingissä. Tähän on mukavaa päättää meidän ryhmän yhteinen tie Esedun kotoutumiskoulutuksissa.
Teksti Raghad Mchawh ja Tiia Neuvonen, kuvat Raghad Mchawh
Tiia Neuvonen
Jaa sivu