Uutiskirje 1/2019

11.3.2020

Uutiskirje 1/2019

Luettavanasi on ensimmäinen ReissuEllu – Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hankkeen uutiskirje.

Liikkuvat palvelut Etelä-Savossa

ReissuEllu -hanke koostuu kahdesta hankekokonaisuudesta; EAKR ja ESR. Hankekokonaisuuksia hallinnoi Etelä-Savon Koulutus Oy, Esedu, joka vastaa kokonaisuudessaan EAKR -hankkeesta. ESR -hankkeessa osatoteuttajina ovat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Essote ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Hankkeen toiminta-aika on 1.6.2019-30.11.2021.

EAKR osiossa investoidaan (leasing) matalan kynnyksen teknologialla, mittauslaitteistolla sekä sähköisten palvelujen käyttömahdollisuudella varusteltu oppimisympäristö; ns. ReissuEllu -auto. ESR osio sisältää oppimisympäristön yhteissuunnittelun hanketoimijoiden kesken, osaamisen kehittämisen ja koulutuksen, palveluiden pilotoinnin, yhteistyön alueen yritysten ja järjestöjen kanssa, toimintojen vakiinnuttamisen ja ReissuEllu -konseptin luomisen.

Esedu vastaa hankkeessa opiskelijoiden osaamisen kehittämisen suunnittelusta ja sen toteuttamisesta ReissuEllu -autossa. Miksei kehittää hankkeessa malleja yritysten palvelumuotoilun tukemiseen ja tarvittavien kehittämiskumppanuuksien hyödyntämiseen. Essote tuottaa ReissuElluun matalan kynnyksen hyvinvointia edistäviä palveluita, esimerkiksi elintapaohjausta, palveluohjausta, sosiaalityön palveluja, fysioterapeutin, farmaseutin, sairaanhoitajan, muistihoitajan ja diabeteshoitajan palveluja.

Hankkeen tämän hetkiset toimenpiteet kohdistuvat palveluiden kartoitukseen ja reittisuunnitteluun sekä kilpailutettavan ReissuEllu -auton ja välineistön määrittelyyn. ReissuEllu -auton käyttöönoton aikataulu sijoittuu loppukevääseen 2020.

Teija Räihä
Projektipäällikkö
Etelä-Savon ammattiopisto
teija.raiha@esedu.fi
+358 44 7115826

Hankkeen osatoteuttajien yhteystiedot:
Sointu Pajunen, Hankekoordinaattori, Essote, sointu.pajunen@essote.fi
Päivi Karhunen, Asiantuntija, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, paivi.karhunen@mikseimikkeli.fi

Teija Räihä
Jaa sivu