Uutiskirje 2/2020

12.3.2020

Uutiskirje 2/2020

Tämä on vuorossaan toinen ReissuEllu – Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hankkeen uutiskirje.

Hankintailmoituksia ja PopUp -tapahtumia

 

ReissuEllu -hankkeen kahdelle hankekokonaisuudelle; EAKR ja ESR tehtiin vuoden 2019 loppupuolella muutoshakemukset, joissa muutokset kohdistuivat EAKR -hankkeessa investointikohteisiin ja ESR -hankkeessa toimenpiteiden tarkennukseen ja asiantuntijoiden resurssointiin.

EAKR -hankkeessa suurin investointi kohdistuu ns. ReissuEllu -auton hankintaan. ReissuEllu -autosta julkaistiin joulukuussa ns. tietopyyntö ja varsinainen hankintailmoitus oli avoinna aina 5.2.2020 asti. Määräaikaan mennessä ei tullut yhtään tarjousta. Koska määräaikaan mennessä ei tullut yhtään tarjousta, hankkeen rahoittava viranomainen, Etelä-Savon maakuntaliitto myönsi luvan suorahankinnan toteuttamiselle. Myös hankkeen ohjausryhmä puolsi suorahankinnan toteuttamista. Suorahankinnan sopimuskumppaniksi valikoitui Savon Autokeskus, yhteistyössä Tamlansin kanssa. Arvioitu auton luovutusaika on kesällä 2020.

EAKR -hankkeessa on käynnistetty myös ReissuEllu -autoon sijoitettavien, liikuteltavien koppien, kilpailuttaminen. Defibrillaattori ja ensiapuvälineistö päätettiin hankkia tarjouskilpailutuksen jälkeen Suomen Ensiapukoulutus Oy:ltä, liikunta- ja terveystarvikkeet Medkit Finland Oy:ltä ja Fysituotteelta. Muiden koppien kilpailutus jatkuu kevään 2020 aikana.

ESR -hankkeessa on käynnistetty ReissuEllu PopUp -tapahtumat, joita toteutetaan yhteistyössä ESLin Kylät liikkeelle -hankkeen ja järjestöjen kanssa. Kevään 2020 aikana PopUp -tapahtumia on noin parikymmentä. Osaamisen kehittämiseen liittyviä koulutuksia toteutetaan kevään 2020 aikana muun muassa Hyvinvointiin ja teknologiaan (13.3) sekä FINGER – toimintamalli muistihäiriöiden ennaltaehkäisemiseksi (24.3.). Huhtikuussa käynnistyvät myös ReissuEllu treffit, joiden ensimmäisen kerran (23.4.), aiheena on kodin turvallisuus.

Löydät ReissuEllu -hankkeen myös Facebookista ja Instagrammista hakusanalla hankereissuellu. Tykätkää ja napatkaa hanke seurantaan.

Yhteystiedot:

Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu, teija.raiha@esedu.fi,+358 44 7115826
Sointu Pajunen, Hankekoordinaattori, Essote, sointu.pajunen@essote.fi
Päivi Karhunen, Asiantuntija, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, paivi.karhunen@mikseimikkeli.fi

Teija Räihä
Jaa sivu