Uutiskirje 3/2020

14.5.2020

Uutiskirje 3/2020

Tämä on vuorossaan kolmas ReissuEllu – Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hankkeen uutiskirje.

Korona ja ReissuEllu -hanke

 

Koronaepidemia pysäytti ReissuEllu PopUp -tapahtumien järjestämisen maaliskuun puolessa välissä niin kuin kaikki muutkin tapahtumat Suomessa. Hanketyöntekijät siirtyivät hallituksen, terveysviranomaisten ja työnantajien ohjeistusten mukaisesti etätöihin ja etätöissä työskentelemme toistaiseksi edelleen.

ReissuEllu -auton pysähdyspaikkojen vahvistus ja reittisuunnittelu on jatkunut koronatilanteesta huolimatta. Varmistuneet pysähdyspaikat ovat katsottavissa osoitteessa: www.esedu.fi/hanke/reissuellu Täydennämme listaa sitä mukaa, kun pysähdyspaikat varmistuvat. Koronatilanteesta johtuen ReissuEllu -auto lähtee liikkeelle aikaisintaan syksyllä, seuraamme hallituksen ja viranomaisten ohjeistuksia. Ajoreitit pysähdyspaikkojen suhteen julkaistaan myöhemmin.

EAKR investointiosion kone- ja laitehankintoja ollaan voitu kilpailuttaa ja hankkia poikkeustilanteesta huolimatta. Hankittuna on muun muassa mittauslaitteita, liikuntavälineitä, kodin turvalaitteita jne. ReissuEllu -auton valmistuminen viivästyy alkuperäisestä aikataulusta poiketen parilla kuukaudella, Mersun tehtaiden oltua suljettuina koronaepidemian takia.

ReissuEllu -hankkeen järjestämät webinaarit ovat olleet tässä poikkeustilanteessa suosittuja ja niitä tulemme jatkamaan koko hankkeen ajan. Tulevien webinaarien aiheet ja ajankohdat löytyvät osoitteesta: www.esedu.fi/tapahtumat Webinaarit ovat maksuttomia ja kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita webinaareihin.

Yritysyhteistyön kautta olemme saaneet monia yrityksiä mukaan ReissuEllu -hankkeen toimintaa esimerkiksi palveluiden ja tuotteiden esittelyn näkökulmasta. Lisäksi yritysyhteistyökumppanuudet ovat mahdollistaneet viikoittaisten liikuntatuokioiden jakamisen ReissuEllu -hankkeen Facebook sivuilla. Liikuntatuokioista löytyy jokaiselle varmasti jotakin, joten ottakaa ihmeessä jumppatuokiot, vaikka osaksi päivän ohjelmaa.

Tsemppiä! Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme!

Yhteystiedot:

Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu, teija.raiha@esedu.fi,+358 44 7115826
Sointu Pajunen, Hankekoordinaattori, Essote, sointu.pajunen@essote.fi
Päivi Karhunen, Asiantuntija, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, paivi.karhunen@mikseimikkeli.fi

 

Teija Räihä
Jaa sivu