Uutiskirje 5/2020

24.9.2020

Uutiskirje 5/2020

Terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllu pysähtyy kylillä ja kylätaloilla

 

Kauan odotettu terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllu lähtee liikkeelle Essoten toiminta-alueella maanantaina 5.10.2020. ReissuEllu pysähtyy yhden kuukauden aikana 39 pysähdyspaikalla. ReissuEllun pysähdyspaikat ja aikataulut 5.10.-30.10.2020 on julkaistu ReissuEllu hankkeen verkkosivuilla. Pidätämme oikeuden aikataulujen muutoksiin ja palvelun tarjonnan perumiseen esim. koronatilanteen muuttuessa. Tulethan ReissuEllun pysähdyspaikalle vain terveenä. Uutiskirjeen lopussa on lyhyt muistilista ReissuElluun saapuville.

Lokakuussa terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllussa on kuljettajan lisäksi Esedun lähihoitajaopiskelija ja Essoten elintapaohjaaja. Elintapaohjaaja tekee pieniä toimintakykymittauksia kuten puristusvoiman, vyötärönympäryksen ja kehonkoostumuksen mittauksia sekä opastaa kohti hyvinvointia. Toiminnan keskiössä on liikunnan määrän ja laadun lisääminen, ravitsemus ja unen lääkkeetön hoito.

Lisäksi Metsätähdessä, Suomenniemen pysähdyspaikalla 6.10. ja 21.10. on tarjolla sairaanhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta. Vastaanotolle voi tulla terveysongelman selvittelyyn, lääkepistokseen, haavan tai palovamman näyttöön sekä muun nopean terveysongelman arviointiin. Hoitajalla on mahdollisuus konsultoida lääkäriä puhelimitse tai etäyhteyden kautta.

Marras- ja joulukuun osalta terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllun pysähdystiedot palvelusisältöineen julkaistaan myöhemmin.

Muistilista ReissuElluun saapuville:

  • tule paikalle vain terveenä
  • muista hyvä käsihygienia
  • yski kertakäyttönenäliinaan tai hihaan
  • Essote suosittelee kasvomaskin käyttöä

Lisätietoja:

Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu, teija.raiha@esedu.fi,+358 44 7115826
Sointu Pajunen, Hankekoordinaattori, Essote, sointu.pajunen@essote.fi
Kirsi Mättölä, Yrityskehittäjä, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, kirsi.mattola@mikseimikkeli.fi

http://www.esedu.fi/hanke/reissuellu

Teija Räihä
Jaa sivu