Uutiskirje 6/2020

17.11.2020

Uutiskirje 6/2020

Terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllun matkassa

 

Terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllun toiminta käynnistyi 5.10.2020. ReissuEllu kiertää Essoten toiminta-alueella vieden erilaisia sosiaali- ja terveyspalveluja lähelle asiakkaita. Palvelu on otettu kylillä ja kyläyhteisöissä vastaan lämpimästi ja mielenkiinnolla. Kylät ovat tarjonneet tilojaan ReissuEllun palveluiden käyttöön, mikä on mahdollistanut monipuolisen palvelutarjonnan toteuttamisen pysähdyspaikoilla. ReissuEllu viipyy yhdessä pysähdyspaikassa noin pari tuntia.

ReissuEllun mukana kulkee aina Esedun puolelta kuljettaja ja lähihoitajaopiskelija. Lisäksi mukana on vaihdellen Essoten ammattilainen. Syksyn 2020 aikana elintapaohjaajan (5.10.- 23.10.) lisäksi ReissuEllussa toimivat muistihoitaja (26.10.-20.11.) ja sairaanhoitaja (23.11.-18.12.). Elintapaohjauksen yhteydessä asiakkaille tarjottiin toimintakyvyn mittauksia kuten kehonkoostumuksen ja käden puristusvoiman mittauksia. Mittaustulosten perusteella annettiin myös ohjeita ja vinkkejä arjen hyvinvointiin. Joillakin pysähdyspaikoilla oli myös Etelä-Savon Liikunta mukana tuomassa ”Tanssin taikaa ja tasapainoa” erilaisten liikunnallisten tuokioiden muodossa. Muistihoitajan viikoilla tarjolla oli tietoa muistioireista ja -sairauksista sekä muistiasiakkaan palveluista. Muistihoitajan viikoilla myös Muistiluotsi oli mukana pysähdyspaikoilla, tuoden tietoa muistisairaiden järjestölähtöisestä ohjauksesta ja neuvonnasta. Sairaanhoitajan vastaanotolle voi tulla mm. terveysongelman selvittelyyn, lääkepistokseen, haavan tai palovamman näyttöön sekä muun oireen tai vaivan arviointiin. Anttolan, Haukivuoren, Hirvensalmen, Pertunmaan ja Puumalan keskustan pysähdyspaikoilla ei ole sairaanhoitajan vastaanottoa vaan tarjolla on tietoa aiheesta ”Sairaanhoitajan tuki elintapamuutokseen”. Koronatilanteesta johtuen alueen asukkaille suositellaan oman alueen hyvinvointiaseman influenssarokotusajankohtien varaamista.

Huom! Muuttuneesta koronatilanteesta johtuen terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllu ei liikennöi viikolla 47, 16.11.-20.11.2020. Pysähdyspaikkojen yhteyshenkilöitä on tiedotettu asiasta erikseen. Seuraamme aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme viranomaisten asettamia rajoitustoimenpiteitä ja suosituksia.

Muistilista ReissuElluun saapuville:

  • tule paikalle vain terveenä
  • muista hyvä käsihygienia
  • yski kertakäyttönenäliinaan tai hihaan
  • Essote suosittelee kasvomaskin käyttöä

Lisätietoja:

Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu, teija.raiha@esedu.fi,+358 44 7115826
Sointu Pajunen, Hankekoordinaattori, Essote, sointu.pajunen@essote.fi
Kirsi Mättölä, Yrityskehittäjä, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, kirsi.mattola@mikseimikkeli.fi

http://www.esedu.fi/hanke/reissuellu

Teija Räihä
Jaa sivu