Yhteisöpedagogiopiskelija harjoittelussa Esedulla

Yhteisöpedagogiopiskelija harjoittelussa Esedulla

Eevi Häkkänen – innostunut ja energinen toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Xamkista.

Miten ajatus syntyi siitä, että hän halusi opiskelemaan juuri yhteisöpedagogiikkaa? Välivuoden aikana Eevi työskenteli myyjänä kaupan alalla ja pohti että mitä haluaisi opiskella tulevaisuudessa. Nuorella ja aktiivisella naisella heräsi ajatus siitä, että olisi hienoa auttaa lapsia ja nuoria ja tämän johdosta Häkkänen hakeutuikin opiskelemaan yhteisöpedagogiikkaa. Opinnoissaan hän suuntautuukin erityistuen tarpeessa oleviin lapsiin ja nuoriin.

Häkkänen suoritti kiitettävästi 15 opintopisteen yhteisöpedagogiopintojen työkentän harjoittelun Etelä-Savon ammattiopistossa keväällä 2017. Häkkänen otti yhteyttä Taisto Hirvoseen Esedussa ja siitä pyörät lähtivät pyörimään eteenpäin, ja Häkkäselle löytyikin harjoittelupaikka Etelä-Savon ammattiopistosta. Eevi Häkkäsen työkenttään kuului avustaminen tunneilla ja myös opettajien tukeminen erilaisissa käytännön järjestelyissä. Suurimman osan harjoittelustaan Häkkänen suoritti liiketalouden ryhmien kanssa opettaja Vesa Liukkosen johdolla. Häkkänen pääsi mukaan myös kaupan alan työssäoppimiskäynneille. Lisäksi Häkkänen osallistui ansiokkaasti Esedun tutor-ja NY -leirien suunnitteluun. Häkkänen antoi myös oivallisia vinkkejä nuorten näkökulmasta Nuorten foorumin sisällön suunnitteluun, joka toteutetaan marraskuussa 2017.

NY (vuosi yrittäjänä) termi oli tuttu jo aikaisemmin Eevi Häkkäselle, mutta oivallus siitä, että kyseessä oli ihan oikea harjoitteluyritys, tuli Häkkäselle yllätyksenä. Häkkänen saikin tutustua laaja-alaisesti liiketalouden opiskelijoiden NY yrityksiin, joissa oli mukana muun muassa siivous- ja makeisalan yrityksiä sekä kosmetiikan- ja terveystuotteiden myyntiä. Lisäksi Häkkänen oli mukana opiskelijoiden näytöissä. Hän osallistui myös neljän liiketalouden opiskelijan ja opettajan kanssa Taitaja 2017 matkalle Helsinkiin, jossa he kävivät yhdessä tutustumassa yrittäjyysosion kilpailulajiin.

Häkkänen kertoi aidon innostuneesti halustaan auttaa ja tukea nuoria opiskelijoita. Ohjauksellinen näkemys siis korostui, joka oli tärkeää myös onnistuneen harjoittelun näkökulmasta. Harjoittelun tavoitteena olikin tehdä mahdollisimman paljon töitä nuorten kanssa, ja siitä Häkkänen onkin hyvin iloinen ja kiitollinen, että tavoite saavutettiin.
Eevi Häkkäsen mielestä harjoittelun helmiä oli luokassa työskentely ja jutteleminen nuorten opiskelijoiden kanssa.

Teksti ja kuva: Johanna Koponen

johanna.koponen@esedu.fi
Jaa sivu