Verkko-opiskelu – mitä se tarkoittaa?

Osa ammattiin opiskelusta tapahtuu verkossa ja verkon välityksellä. Verkko-opiskelu on siis tärkeä osaamisen hankkimisen menetelmä. Kaksi keskeisintä verkko-oppimisympäristöä Esedussa ovat Kippo ja O365. Opiskelussa hyödynnetään paljon myös muita verkkoympäristöjä ja -työvälineitä.

Verkossa opiskelu on usein monipuolista sisältäen erilaisia materiaaleja (video, teksti, kuvat), linkkejä, tehtäviä ja esimerkiksi oppimispäiväkirjan kokoamista. Oppimisympäristössä voit myös keskustella, työstää yhteisiä dokumentteja ja vaikka seurata videoluentoa, riippuen opiskeltavasta aiheesta ja opettajasta. Kyseessä on siis eräänlainen virtuaalinen luokkahuone.

Verkko-opiskeluun liittyy yleensä paljon itsenäistä työskentelyä ja vastuunottoa. Jos lukujärjestyksessäsi lukee verkko-opintoja tai etäpäivä, se ei siis tarkoita vapaapäivää! Verkko-opiskelu antaa usein kuitenkin mahdollisuuden opiskella itsellesi sopivaan tahtiin ja sopivana ajankohtana. Osa opinnoista on tehtävissä myös täysin etäopintoina esimerkiksi työelämäopintojen rinnalla. Verkko-oppimisympäristö on suljettu ulkopuolisilta eli vaatii kirjautumisen. Sinun tehtäviäsi eivät siis näe muut kuin omat opettajasi ja sinä itse.

Tietokoneen peruskäyttötaidot ovat edellytys onnistuneille verkko-opinnoille. Kirjauduttuasi sisään oppimisympäristöön, seuraa tarkasti kurssille laadittuja ohjeita. Tukea ja ohjausta verkko-opiskeluun saat opettajilta ja Entteristä. Heti opintojen aluksi kannattaa myös miettiä itsellesi oma tukiverkosto niistä läheisistä ja kavereista, joilta saat apua ja tukea mm. teknisiin ongelmiin esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin. Mikäli sinulla ei ole tietokonetta, voit tulla tekemään verkko-opintojasi Esedun itseopiskelupisteisiin.

Verkko-opiskelu on siis tärkeä osaamisen hankkimisen menetelmä.

Esedun itseopiskelutilat

Mikkelissä

  • Otavankatu 4, alakerta (opastus pääaulasta)

 

Pieksämäellä

  • Kuusitien aulatila (2 tietokonetta)
Jaa sivu