Usein kysytyt kysymykset

Kokoamme tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen koronavirustilanteeseen.

Päivitämme sivua säännöllisesti lisäämällä kysymyksiä. Viimeisin päivitys 15.3.2021.

Heräsikö sinulla kysymys, johon et löytänyt vastausta tältä sivulta? Ota yhteys: info@esedu.fi, niin selvitämme vastauksen.

Jatkuuko koulutussopimusjakso normaalisti?

Esedun opiskelijoiden koulutus- ja oppisopimusjaksot jatkuvat pääosin normaalisti.

Työelämässä oppimisen jaksoja koskee kuitenkin seuraavat määräykset:

  • Vain täysin terveet opiskelijat voivat mennä työpaikalle
  • Jos opiskelija on ollut ulkomailla, missä tahansa ulkomailla, on Suomeen paluusta oltava kulunut kaksi viikkoa (14 vrk), ennen kuin saa mennä työpaikalle. Ulkomaan matkoiksi lasketaan myös laivaristeilyt.

Opiskelijat voivat sairastuessaan jäädä omalla ilmoitukselle pois koulutus- tai oppisopimusjaksoilta, kunhan ilmoittavat asiasta työpaikalle ja vastuuohjaajalleen.

Jos koulutus- tai oppisopimusjaksosi päättyy, ota yhteys vastuuohjaajasi opintojen jatkon selvittämisen osalta.

Koulutussopimusjakson aikana olet oikeutettu ateriakorvaukseen.

Koen, että minun ei ole turvallista suorittaa koulutussopimusjaksoa koronavirustilanteen vuoksi työelämässä. Miten minun tulee toimia?

Esedu noudattaa opetusjärjestelyissä Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen ohjeita ja suosituksia. Jos opiskelija haluaa itse keskeyttää koulutussopimusjakson, hänen tulee sopia asiasta työpaikan sekä jakson vastuuohjaajan kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä:

Työpaikalla tai muualla oppilaitoksen ulkopuolella järjestettävää koulutusta ja työharjoittelua suositellaan jatkettavaksi, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle. Mikäli työpaikalla on suuri riski saada koronatartunta, on suositeltavaa, että työpaikalla järjestettävää koulutusta jatketaan vasta, kun riskiä ei enää ole. Terveydenhoitoalalla tulee ottaa huomioon, että opiskelijoiden työpanosta saatetaan tarvita, mikäli terveydenhoitoon tulee henkilöstövajetta epidemian pitkittyessä.

Lisätietoa:
Opetushallituksen sivuilta: https://www.oph.fi/fi/usein-kysyttya?themes%5BKoronavirus%5D=Koronavirus
Opetus- ja kulttuuriministeriöltä: https://minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen

Saanko käydä koululla syömässä?

Kaikkien toimipisteidemme ruokalat on avattu lukuvuoden 2020-2021 alussa. Opiskelijaryhmien ruokailuja on porrastettu, jotta pystymme tarjoamaan jokaiselle ruokailijalle turvallisen lounashetken. Muistathan pestä tai desinfioida kätesi ennen ruokailuun tuloa.

8.-28.3.2021 aikana oppilaitoksemme opiskelijaravintolat ovat kiinni. Järjestämme opiskelijoillemme ruokajaon ennakkotilausten mukaisesti. Ruokajaosta lisätietoja Wilma-tiedotteissa.

Milloin opiskelijoiden kv-vaihdot jatkuvat?

Seuraamme edelleen tilanteen kehittymistä Suomessa ja maailmalla sekä noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Olethan yhteydessä kv-toimistoon, jos sinut on jo valittu vaihtoon, mutta et halua tai voi lähteä syystä tai toisesta. Tiedotamme myöhemmin myös uudesta hausta kv-vaihtoihin.

Missä tilanteissa maskia tulee käyttää?

Maskeja tulee pitää oppilaitoksen sisätiloissa, paitsi ei ruokailutilanteessa. Maskien käyttö ei koske ulkona tapahtuvia oppimistilanteita eikä tilanteita, joissa on mahdollista pitää turvavälit. Ajo-opetus järjestetään siten, että sekä opiskelijalla että opettajalla on maskit kasvoillaan.

Mistä saan maskin, jos minulla ei sellaista ole?

Esedu varautuu tarjoamaan opiskelijoille maskit tarvittaessa. Eli pyydä maskia käyttöösi omalta opettajaltasi.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä:

Jaa sivu