Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon

Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon

1.8.2020 - 31.7.2022

Kohderyhmä

Etelä-Savon elintarviketuotannon koko ketju, jossa tuotteiden jatkojalostus kuivaamalla tuo uusia mahdollisuuksia elinkeinotoimintaan

Tavoitteet

Hankkeen aikana toteutetaan pienimuotoinen tuotantolinja, joka sisältää luonnontuotteiden kuivaamon ja pakkauslinjaston. Toinen osakokonaisuus on oppimisympäristön luominen, jossa pääpaino on luonnontuotteiden kuivaamiseen liittyvällä tietotaidolla ja elintarvikkeiden tuotantoketjun osaamisella.

Toimenpiteet

Luonnoneväistä elinvoimaa / Investointihanke (EAKR)

  • perustetaan ESEDUn tiloihin pieni elintarvikehuoneisto luonnontuotteiden kuivaamoa varten.
  • investoidaan kuivureihin ja luonnontuotteiden jatkojalostamiseen oleellisesti liittyviin muihin laitteisiin.
  • investoidaan pakkauslinjaan ja lähdetään hakemaan mahdollisimman ekologista pakkaustapaa

Luonnoneväistä elinvoimaa / Oppimisympäristön kehittämishanke (ESR)

  • oppimisympäristökokonaisuuden valmistelu- ja suunnittelutyö
  • osaamisen kehittäminen yhdessä ESEDUN oppilaitoksen opiskelijoiden ja alueen yritysten (muun muassa alkutuotanto, elintarviketuotanto, ravintola-ala) kanssa.
  • työpajat, joita markkinoidaan hankkeen toimesta kohteena oleville toimialoille ja asiantuntijaorganiaatioille (luonnontuotteiden kuivaaminen ja jatkojalostaminen)
  • kiltakoulumalli ja yhteistyö alueen yritysten ja järjestöjen ja tutkimustoiminnan kanssa
  • toimintojen vakiinnuttaminen, pienimuotoisen kuivauslinjan vuokraaminen ulkopuolisille yrityksille ja asiantuntijaorganisaatioille, yritysten toimiminen yhteistyössä oppimisympäristön kanssa

Lisätietoja

Heidi Fagerlund, projektipäällikkö
heidi.fagerlund@esesdu.fi
p. 040 480 7994

Anne Piispa, projektiasiantuntija
anne.piispa@esedu.fi
p. 044 711 5935

Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon 1.8.2020 - 31.7.2022

Toteuttajat

Päätoteuttaja: Etelä-Savon Koulutus Oy

Yhteistyöyritykset:
Kaarnikka Tmi Päivi Saikkonen
Kalliolan luomu
Tmi Mauno Pulkkinen
Härkäniemen tuvat
Järvi-Suomen Kalatuote Oy
Kalavalkonen Oy
Tertin Kartano
Bistro Holvi
Vaiha Ravintolat

Budjetti

Investointihanke
233 590 € Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), 98 110 € alueen kunnat, 2000 € yhteistyöyritykset

Oppimisympäristön kehittämishanke
214 792 € Euroopan sosiaalirahasto (ESR), 53 698 € alueen kunnat

Jaa sivu