Kilpailutoiminta

Ammattitaitokilpailuissa vahvistat osaamistasi  

Kilpailutoiminta on oleellinen osa ammatillista koulutusta.

Kilpailutoiminnan hyödyt:

  • pääset testaamaan omaa osaamistasi tiukassa aikataulussa, yleisön silmien alla
  • tapaat muita alan opiskelijoita – Suomesta ja/tai ulkomailta
  • solmit hyödyllisiä kontakteja
  • saat ansioluetteloosi merkinnän, jota työnantajat arvostavat.

Suurin ammattiopiskelijoiden kilpailutapahtuma on vuosittain järjestettävä Taitaja SM-ammattitaitokilpailut. Taitaja-kilpailujen lisäksi teemme aktiivista kilpailuyhteistyötä venäläisten oppilaitosten kanssa erityisesti luonnonvara-, rakennus- ja marata-alalla.

Haasta itsesi ja lähde mukaan kilpailutoimintaan.

Taitaja-kilpailuissa voit haastaa itsesi

Taitaja-kilpailut on vuosittain järjestettävä Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Kilpailuissa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Taitajat-kilpailut on tarkoitettu kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille (kilpailijan tulee olla suorittamassa ammatillista tutkintoa semifinaalin aikana). Vuosittain ympäri Suomea järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Esedun opiskelijana sinulla on mahdollisuus päästä mukaan kilpailutoimintaan. Esedu järjestää joillakin aloilla omia karsintakilpailuja, joiden parhaat pääsevät alueellisiin semifinaaleihin.

Taitaja-kilpailuissa pääset testaamaan omaa osaamistasi ja tapaat muita alan opiskelijoita. Tapahtuma on sinulle samalla oiva paikka solmia hyödyllisiä kontakteja. Taitaja-kilpailun yhteydessä on lisäksi mahdollista suorittaa Huippuosaajana toiminen -tutkinnonosa.

Lisätietoja kilpailutoiminnasta:
koulutuspäällikkö Pekka Orava, puh. 040 305 6676, Pekka.Orava@esedu.fi 
oma vastuuohjaajasi

Lisätietoja ammattitaitokilpailuista:
SkillsFinlandin nettisivut

 

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Esedu tekee aktiivista kilpailuyhteistyötä erityisesti venäläisten oppilaitosten ja WorldSkills Russianin kanssa. Vuosittain opiskelijoitamme osallistuu useisiin ammattitaitokilpailuihin eri puolilla Venäjää. Järjestämme myös itse joka vuosi kilpailuja, joihin osallistuu ulkomaalaisia opiskelijoita. Kilpailut ovat hyvä tapa vahvistaa omaa osaamista ja saada kansainvälistä kokemusta.

Esedun opiskelijana sinulla on hyvä mahdollisuus kansainvälistyä kilpailutoiminnan kautta. Kilpailuihin mennään yhdessä opettajan kanssa ja Esedu maksaa kulut.

Lisätietoja kansainvälisistä kilpailuista:
koulutuspäällikkö Pekka Orava, puh. 040 305 6676, Pekka.Orava@esedu.fi 

Kuvituskuva

Jaa sivu