Kahden tutkinnon opinnot

Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastutkinto rinnakkain kolmessa vuodessa.

Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastutkinto rinnakkain kolmessa vuodessa. Lukio-opinnoilla tähdätään pääsääntöisesti seuraavien neljän aineen yo-kirjoituksiin: äidinkieli, englanti, matematiikka ja ruotsi. Matematiikan tai ruotsin tilalle on opintojen kuluessa mahdollisuus valita jokin reaaliaine (esimerkiksi terveystieto, maantiede tai yhteiskuntaoppi). Lyhyen matematiikan opiskelijoille kursseja kertyy lukiosta maksimissaan 23. Jos valitset pitkän matematiikan, suoritat kursseja maksimissaan 27. Reaaliaineen ja pitkän matematiikan kurssit opiskelet verkossa.

Lukio-opintoihin hakeminen

Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opintoihin edellytetään vähintään 7,0 keskiarvoa perusopetuksen lukuaineissa. Keskiarvoraja voi nousta korkeammaksikin hakijamäärästä riippuen. Erityisesti kiinnitetään huomiota äidinkielen, matematiikan, englannin ja ruotsin arvosanoihin, koska opiskelet näitä aineita lukiossa. Saat tiedon valinnasta lukio-opintoihin omalta opoltasi elokuussa ammatillisten opintojen alkaessa.

Lukio-opintoihin valituille ja heidän huoltajilleen pidetään lukuvuoden alkaessa infotilaisuus, jossa saat lisätietoa opinnoista. Varaudu oppikirjojen ohella hankkimaan kannettava tietokone lukio-opintoja varten.

Mikkeli

Mikkelissä lukio-opinnot järjestetään yhteistyössä Mikkelin etä- ja aikuislukion kanssa. Opiskelu tapahtuu etä- ja aikuislukion tiloissa osoitteessa Päämajankuja 4, 3. krs. Lukio-opintoja on yhtenä päivänä viikossa läpi lukuvuoden. Mikkelissä lukion päiväryhmään otetaan vuosittain keskiarvojen perusteella 36 opiskelijaa.

Pieksämäki

Pieksämäellä lukio-opinnot järjestetään pääsääntöisesti yhteistyössä Pieksämäen lukion kanssa, mutta yhteistyötä voidaan tehdä muidenkin paikkakuntien lukioiden kanssa. Pieksämäellä lukion tunnit sijoittuvat ma-to iltapäiviin.

Molemmilla paikkakunnilla verkko-opintojen yhteistyökumppanina on Otavan Opisto.

Päiväopintojen sijaan lukio-opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Lukiokurssit ovat samat, mutta opiskelet ne verkossa.

Jaa sivu