Kahden tutkinnon opinnot

Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto rinnakkain kolmessa vuodessa.

Suoritat opintojesi aikana valinnoistasi riippuen 24 – 30 lukiokurssia, jotka valmentavat sinua yo-kirjoituksiin viidessä oppiaineessa (koskee syksyllä 2020 lukio-opintonsa aloittavia):

 

  • Äidinkieli (pakollinen)
  • Vähintään kolme seuraavista: englanti, matematiikka, ruotsi, reaaliaine (suosituksena maantiede, terveystieto tai yhteiskuntaoppi). Yhdestä oppiaineesta on oltava laaja oppimäärä

Jos et halua kirjoittaa esimerkiksi matematiikkaa tai ruotsia, voit valita tilalle toisen reaaliaineen. Reaaliaineen opinnot suoritat verkko-opintoina Otavian Nettilukiossa. Esimerkiksi Mikkelin etä- ja aikuislukion iltaopintoina on mahdollista suorittaa viidentenä oppiaineena myös B3-kielen opinnot.

Lukio-opintoihin hakeminen

Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opintoihin edellytetään vähintään 7,0 keskiarvoa perusopetuksen lukuaineissa. Keskiarvoraja voi nousta korkeammaksikin hakijamäärästä riippuen. Erityisesti kiinnitetään huomiota äidinkielen, matematiikan, englannin ja ruotsin arvosanoihin, koska opiskelet näitä aineita lukiossa. Saat tiedon valinnasta lukio-opintoihin omalta opoltasi elokuussa ammatillisten opintojen alkaessa.

Lukio-opintoihin valituille ja heidän huoltajilleen pidetään lukuvuoden alkaessa infotilaisuus, jossa saat lisätietoa opinnoista. Varaudu oppikirjojen ohella hankkimaan kannettava tietokone lukio-opintoja varten.

Mikkeli

Mikkelissä lukio-opinnot järjestetään yhteistyössä Mikkelin etä- ja aikuislukion kanssa. Opiskelu tapahtuu etä- ja aikuislukion tiloissa osoitteessa Päämajankuja 4, 3. krs. Lukio-opintoja on yhtenä päivänä viikossa läpi lukuvuoden. Mikkelissä lukion päiväryhmään otetaan vuosittain keskiarvojen perusteella 36 opiskelijaa.

Pieksämäki

Pieksämäellä lukio-opinnot järjestetään pääsääntöisesti yhteistyössä Pieksämäen lukion kanssa, mutta yhteistyötä voidaan tehdä muidenkin paikkakuntien lukioiden kanssa.

Molemmilla paikkakunnilla verkko-opintojen yhteistyökumppanina on Otavian Nettilukio.

Päiväopintojen sijaan lukio-opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Lukiokurssit ovat samat, mutta opiskelet ne verkossa.

Mikkelissä kahden tutkinnon opintoihin lähteville nuorille ja heidän huoltajilleen järjestetään kotiväenilta keskiviikkona 12.8.2020 klo 17.30 alkaen osoitteessa Otavankatu 4 (Lounasravintola Ilona). 

Jaa sivu