Kahden tutkinnon opinnot

Esedussa sinulla on mahdollisuus suorittaa ammatillisen perustutkinnon rinnalla ylioppilastutkinto

Kaksoistutkinto tarkoittaa sitä, että sisällytät ammatilliseen perustutkintoosi lukiotavoitteiden mukaisia opintoja ja osallistut (yleensä) kolmannen opiskeluvuoden aikana yo-kirjoituksiin.

Kaksoistutkinnossa tähdätään viiden oppiaineen kirjoittamiseen:

  • Äidinkieli (pakollinen)
  • Vähintään kolme seuraavista: englanti, matematiikka, ruotsi, reaaliaine (lähiopintoina tarjoamme Mikkelissä syksystä 2021 alkaen yhteiskuntaopin).
  • Yhdestä oppiaineesta on oltava laaja oppimäärä (yleensä kaksoistutkinnossa englanti).

Jos et halua kirjoittaa esimerkiksi matematiikkaa tai ruotsia, voit valita tilalle toisen reaaliaineen. Toisen reaaliaineen opinnot suoritetaan verkko-opintoina (Otavian nettilukio). Mikkelin etä- ja aikuislukion iltaopintoina on mahdollista suorittaa viidentenä oppiaineena myös B3-kielen opinnot.

Lukio-opintoihin hakeminen

Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Opintoihin edellytetään vähintään 7,0 keskiarvoa perusopetuksen lukuaineissa. Keskiarvoraja voi nousta korkeammaksikin hakijamäärästä riippuen. Erityisesti kiinnitetään huomiota äidinkielen, matematiikan, englannin ja ruotsin arvosanoihin, koska opiskelet näitä aineita lukiossa. Saat tiedon valinnasta lukio-opintoihin omalta opoltasi elokuussa ammatillisten opintojen alkaessa.

Mikkeli

Mikkelissä lukio-opinnot järjestetään yhteistyössä Mikkelin etä- ja aikuislukion kanssa. Opiskelu tapahtuu etä- ja aikuislukion tiloissa osoitteessa Päämajankuja 4, 3. krs. Lukio-opintoja on yhtenä päivänä viikossa läpi lukuvuoden. Mikkelissä lukion päiväryhmään otetaan vuosittain keskiarvojen perusteella 36 opiskelijaa.

Pieksämäki

Pieksämäellä lukio-opinnot järjestetään pääsääntöisesti yhteistyössä Pieksämäen lukion kanssa, mutta yhteistyötä voidaan tehdä muidenkin paikkakuntien lukioiden kanssa.

Molemmilla paikkakunnilla verkko-opintojen yhteistyökumppanina on Otavian Nettilukio.

Päiväopintojen sijaan lukio-opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Lukiokurssit ovat samat, mutta opiskelet ne verkossa.

 

Jaa sivu