Keskeiset järjestelmät

Esedu-tunnukset

Olet saanut käyttöösi Esedu-tunnukset, joilla kirjaudut Esedun keskeisiin sähköisiin palveluihin, kuten Wilma, O365 ja Moodle. Samalla tunnuksella kirjaudutaan myös luokkien ja itseopiskelutilojen tietokoneille. Esedu-tunnukset (entiset Wilma-tunnukset) ovat muotoa etunimi.sukunimi@esedulainen.fi kirjauduttaessa Moodleen ja O365:een. Wilmaan ja tietokoneille kirjauduttaessa riittää pelkkä etunimi.sukunimi. Salasana on kaikissa järjestelmissä sama.

Mikäli unohdat tunnuksesi tai sinulla on kirjautumisongelmia, ole yhteydessä EseduPISTEeseen.

Wilma

Wilma-järjestelmän kautta voit tarkistaa henkilötietojasi, katsoa opintosuorituksiasi, tarkistaa työjärjestyksesi, tehdä valintoja opintoihisi liittyen, seurata ja selvittää poissaolojasi sekä olla yhteydessä opettajiisi ja koulun muuhun henkilökuntaan. Wilman käyttöön saat opastusta opintojen alussa.

Wilma on oppilaitoksen virallinen tiedotus- ja viestintäväline, joka toimii myös oppilaitoksen ulkopuolisessa verkossa. On tärkeää, että seuraat Wilmaa säännöllisesti. Muista myös pitää yhteystietosi ajan tasalla. Wilmaan pääset osoitteesta esedu.inschool.fi. Voit myös ladata puhelimeesi Wilma-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta (AppStore, Play-kauppa).

Wilma-tunnukset eli ns. Esedu-tunnukset ovat henkilökohtaiset, niitä ei saa luovuttaa toisille! Jos kadotat tai unohdat tunnuksesi, ota yhteyttä EseduPISTEeseen.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden huoltajat saavat ohjeet Wilma-tunnusten luomiseksi opintojen alkaessa. Opastamme Wilman käyttöä kotiväenilloissa. Yhteydenpito huoltajiin tapahtuu tarvelähtöisesti koko opiskelun ajan ensisijaisesti Wilman kautta. Alaikäisen opiskelijan huoltaja mm. selvittää Wilmassa nuoren poissaolot.

Office365

Office 365 (=O365) on pilvessä sijaitseva palvelu, jonka monipuoliset ominaisuudet tulevat sinulle tutuksi opintojesi aikana. Voit esimerkiksi luoda tiedostoja, tallentaa ne pilveen, jakaa muille, työskennellä ja keskustella yhteisessä ryhmässä, kirjoittaa blogia, tutustua opettajan jakamiin materiaaleihin jne. Voit käyttää O365-palvelua joustavasti eri laitteilla ajasta ja paikasta riippumattomasti. Palvelu löytyy osoitteesta portal.office.com. Puhelimesi sovelluskaupassa (Play-kauppa, AppStore) on saatavilla useita erillisiä sovelluksia eri palveluiden käyttöön. Kirjaudut O365-palveluun Esedu-tunnuksillasi.

Teknisissä ongelmissa voit olla yhteydessä it-tukeen

  • Mikko Toivola puh 040 305 6627
  • Merja Partanen puh 044 711 5353
  • sähköposti: it-tuki@esedu.fi

Saat myös maksutta opiskelujen ajaksi käyttöösi Office-työkalut kotikoneellesi ja muille omille laitteillesi. Esedun opiskelijana olet oikeutettu myös lataamaan Windows 10 Education -käyttöjärjestelmän ilmaiseksi! Rekisteröidy Esedun opiskelijan sähköpostilla käyttäjäksi, jonka jälkeen pääset lataamaan käyttöjärjestelmän.

HUOM!
Microsoftin lisenssiehtojen vuoksi opiskelijan Office365:n käyttöoikeus päättyy heti samana päivänä, kun opiskelu Esedussa päättyy. Muistathan siis ottaa Office365-järjestelmästä kaikki tarvitsemasi tiedostot talteen ennen valmistumista/opiskeluiden päättymistä.

KIPPO -verkko-oppimisympäristö

Kippo on Esedun verkko-oppimisympäristö, johon kootaan materiaaleja, linkkejä, tehtäviä ja muita aktiviteetteja. Kippo on siis eräänlainen virtuaalinen luokkahuone, jonne pääset joustavasti niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin ajasta ja paikasta riippumatta. Pääset kirjautumaan Kippoon Esedu-tunnuksillasi.

Lisätietoja ja tukea Kipon käyttöön saat Entteristä. Sinut on myös liitetty Entteri-tiimiin (O365 Teams), josta löytyy mm. ohjeita ja avoin keskustelupalsta kaikille verkko-opintoihin liittyville kysymyksille.

Jaa sivu