Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Osaamisen hankkiminen työpaikalla on olennainen osa opintojasi. Sillä varmistetaan, että osaamisesi on ajantasaista ja vastaa työelämän vaatimuksia. Koulutuksen ajoitus ja pituus vaihtelevat sinun HOKSisi ja opiskelemasi alan erityispiirteiden mukaisesti.

Ohjaava opettaja perehdyttää sinut ja työpaikan ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkamista. Työpaikalla tukenasi toimii aina työpaikkaohjaaja, joka kertoo työpaikan toimintatavoista ja opastaa työtehtävissä sekä ohjaa sinua opinnoissasi.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen madaltaa työnantajien kynnystä palkata sinut töihin. Tästä syystä se on olennainen osa ura- ja työllistymissuunnitelmaasi. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voidaan toteuttaa koulutussopimukseen tai oppisopimukseen perustuvana koulutuksena tai niiden yhdistelmänä. Osaamista voit hankkia myös kansainvälisessä vaihdossa.

Koulutussopimuksena järjestettävä koulutus

Et ole työsuhteessa, eikä sinulle makseta palkkaa.

HUOM! Oppilaitos maksaa ateriakorvausta 3 €/työpäivä, jos joudut maksamaan itse aterioinnin työssäoppimisjakson aikana. Korvaus maksetaan työssäoppimisjakson päätyttyä palautettuasi  ateriakorvauslomakkeen (word-tiedosto) asianmukaisesti täytettynä.

Oppisopimuksena järjestettävä koulutus

Palkallista, pääasiassa työelämässä järjestettävää koulutusta. Oppisopimus perustuu työsopimukseen ja työnantajan ja koulutuksen järjestäjän väliseen sopimukseen. Viikoittaisen työaikasi tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia. Työpaikalla opiskelua täydennät lähiopinnoilla oppilaitoksessa.

Lisätietoa oppisopimuksesta

Jaa sivu