Valmistuvalle

Täältä löydät tärkeää tietoa valmistumisen kynnyksellä.

Eturivin taitajana työelämään

Onneksi olkoon! Opintosi ovat lopuillaan ja varmasti mietit jo erilaisia vaihtoehtoja, miten jatkaa eteenpäin.

Täältä löydät tietoa työelämään ja jatko-opintoihin liittyvistä asioista: vinkkejä työnhakuun ja tietoa työelämästä, työsuhteista, jatko-opinnoista sekä työttömyyteen liittyvistä asioista.

Mistä apua?

Valmistumisen jälkeen ohjauksen ja neuvonnan saaminen voi tuntua haasteelliselta, kun oppilaitoksen tuttu henkilökunta ei olekaan enää apuna suunnitelmien tekemisessä. Asiantuntevimman ohjauksen ja neuvonnan tilanteeseesi sekä ajankohtaisimman tiedon saat aina siltä taholta, jonka asioihin apua tarvitset. Esimerkiksi Kelan tukien hakemisessa kannattaa aina kääntyä Kelan henkilökunnan puoleen tai työllistymiseen liittyvien asioiden suhteen te-palveluiden puoleen. Viranomaistahoilla on varsin kattavat nettisivut, joihin kannattaa ensin tutustua.

Jos tuntuu, ettet oikein tiedä, mistä pitäisi edes aloittaa saadaksesi asiat taas sujumaan ja menemään eteenpäin, voit asioida Mikkelissä nuorten ohjaus- ja neuvontapiste Olkkarissa ja Pieksämäellä Nuorisoasema Pientareessa. Jos paikan päälle meneminen on haasteellista, voit olla työntekijöihin yhteydessä myös sähköpostitse. Yhteystiedot ja palvelut löydät tarkemmin linkkien kautta.

VALMISTUVA SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJA 

Muistathan hakea itse oman ammattinimikkeesi merkitsemisen rekisteriin Valviran sähköisessä asioinnissa.

Ammattinimikkeen rekisteröinti koskee Esedun seuraavista tutkinnoista valmistuneita opiskelijoita:

  • sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
  • hieronnan ammattitutkinto

Rekisteröinti voi vaikuttaa työllistymiseen, joten sitä ehdottomasti kannattaa hakea. Rekisteröintiä voi hakea vasta valmistumisen jälkeen ja se on maksullista (1.6.2020 hinnasto: 40 euroa/rekisteröinti).

Rekisteröinnin hakeminen
Valviran sähköisen asioinnin hakemusohjeet ja linkki sähköiseen asiointiin, verkkosivun lopussa ”Asioi verkossa”, löytyvät Valviran sivuilta.

Lisätietoja saat ennen valmistumista sinulle toimitetuista ohjeista tai EseduPISTEeltä.

  • Mikkelin Olkkari, Hallituskatu 3
  • Ohjaamo Pientare, Lampolahdenkatu 2-4, 76100 Pieksämäki

Kuntien nettisivuilta löytyvät etsivien nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot ja apua voit kysyä myös EseduPISTEestä.

Jaa sivu