Mistä työpaikka?

Töitä tarjolla

Tietoa työelämästä ja ammateista on saatavilla paljon eri lähteistä. Tässä kappaleessa on kootusti tietoa siitä, mistä voit etsiä ja löytää itsellesi työpaikan.

Kaikilla aloilla on ns. piilotyöpaikkoja. Ne ovat työpaikkoja, jotka eivät tule julkiseen hakuun. Jopa 60% työpaikoista on piilotyöpaikkoja, joten oma aktiivisuutesi on työnhaussa erittäin tärkeää. Ota itse yhteyttä työnantajaan esimerkiksi lähettämällä vapaamuotoinen, avoin hakemus tai täytä sähköinen hakulomake organisaation nettisivuilla. Hakemuksen lähettämisen tai täyttämisen jälkeen voit soittaa yritykseen ja varmistaa hakemuksesi perillemenon. Avoimen työhakemuksen malleja löytyy monesta eri paikasta, esimerkiksi Ansioluettelon-sivuilta.

 

Työpaikkoja kannattaa etsiä monen eri kanavan kautta:

  • omien verkostojen ja suhteiden kautta esim. työssäoppimispaikat
  • sukulaisilta ja tuttavilta kyselemällä
  • henkilöstövuokrausyrityksistä (esim. Staffpoint, Eilakaisla, VMP, OP-team, GO-ON, Banssi)
  • rekrytointitapahtumista ja –messuilta (esim. RekryOn-tapahtuma Mikkelissä ja RekryIn-tapahtuma Pieksämäellä)
  • työ- ja elinkeinotoimistoista (TE-palvelut > Avoimet työpaikat ja paikkavahti)
  • internetin hakusivustoilta (esim. Oikotie, Rekrytointi, Monster, Duunitori)
  • yritysten, kuntien, kaupunkien, kuntayhtymien, valtion omilta sivustoilta (Kuntarekry, Valtiolle)
  • sanomalehdistä

Jos sinua kiinnostaa työn tekeminen ulkomailla ja erityisesti EU-maissa, tutustu seuraaviin nettisivuihin:

Muista valmiit työelämäkontaktit!

Työelämässä suoritetut opinnot ovat erinomaisia mahdollisuuksia työllistyä ja luoda kontakteja työnantajiin. Työnantajan kannalta tällaisen työntekijän perehdyttäminen on nopeaa ja vaivatonta. Työntekijä tietää työpaikan tavat ja on jo entuudestaan tuttu työpaikan työntekijöille.

Kun etsit työtä, ole yhteydessä niihin työpaikkoihin, joissa olet opiskellut. Lisäksi sukulaisten, tuttavien tai harrastusten kautta voit löytää tulevan työpaikkasi tai työnantajasi.

Yrittämällä ammatti itselle

Omaa ammattia voi harjoittaa myös yrittäjänä. Yritystoiminnan voi aloittaa perustamalla uuden yrityksen, ostamalla jo olemassa olevan yrityksen tai tekemällä sopimuksen franchise-yrittäjyydestä. Yrittäjäksi aikovan kannattaa aluksi tutustua yrittäjyyden tieto- ja neuvontapalveluihin sekä osallistua yrittäjyyskoulutuksiin.

 

Jaa sivu