International Mikkeli Day

International Mikkeli Day

Suomalaisen koripallon uranuurtaja Hanno Möttölä International Mikkeli Day IMD:ssä to 14.11.2019 – myös Kansainvälinen mikkeliläinen 2019 julkistetaan

International Mikkeli Day IMD –tapahtuma täyttää Kauppakeskus Stellan tähtitorin Mikkelissä torstaina 14. marraskuuta klo 11-15. Tapahtuman päätähti on suomalaisen koripallon uranuurtaja ja legenda Hanno Möttölä, joka kertoo kansainvälisestä urheilu-urasta ja sen merkityksestä. Tapahtumassa puhuu myös Vuoden pakolaisnaiseksi 2019 valittu Rand Mohamad Deeb. Hän kertoo oman tarinansa ”Syyriasta Suomeen”. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden 2019 kansainvälinen mikkeliläinen.

Tämä kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä sen toteutukseen ovat osallistuneet Mikkelin kaikki toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki.

Tämän tapahtuman tuottaminen on todellinen ilo. Meillä on hyvä työryhmä, jonka yhteistyö sujuu ja vuosittain löydämme värikästä kansainvälistä ohjelmaa ja esiintyjiä, jotka tulevat mukaan esiintymisen palosta. Myös paikallinen yleisö on ottanut tapahtuman omakseen ja osallistujia on vuosittain ollut useita satoja – toivottavasti niin tänäkin vuonna, toteaa tapahtuman koordinoinnista vastaava asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskukselta.

International Mikkeli Day on täynnä monikulttuurista ohjelmaa. Tapahtuman avaa opetus- ja ohjauskoordinaattori Enrique Tessieri Otavan Opistolta.

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa esitellään oppilaitosten kansainvälisiä tekoja ja Otavan Opiston johtaja-rehtori Harri Jokinen kertoo, mikä voimavara kansainvälisyydessä piilee.

Mielenkiintoista on myös kuulla, mikä saa kansainvälisen uran luoneen tutkijan Iben Nielsenin tulemaan Mikkeliin töihin.

Stellan tähtitorilla on päivän aikana kulttuurien kirjoa: Yleisö voi nauttia muun muassa musiikki- ja tanssiesityksistä, ihastella eri kulttuurien asuja ja kuulla maahanmuuttajien mielenkiintoisia tarinoita heidän Suomeen tulostaan.

Tapahtuman päätössanat lausuu yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen. Tapahtuman juontajina toimivat tuottaja Saara Vauhkonen sekä opiskelijat Saara Kumpulainen ja Sanna-Leena Hälikkä Suomen Nuoriso-Opistolta.

International Mikkeli Day IMD torstaina 14.11.2019 klo 11-15

Kauppakeskus Stellan tähtitori, Mikkeli

Lisätietoja: Tapahtuman Facebook-sivut

 

  • Ajankohta:
14.11. klo 11:00 - 14.11. klo 15:00
  • Paikka:
Kauppakeskus Stella, Mikkeli
Jaa sivu