Tekniikan alan ammattilaiseksi

Nyt voit opiskella Pieksämäellä monipuolisesti eri tekniikan alojen opintoja: sähkö-, auto-, rakennus- sekä kone- ja metallialaa.
Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana pääset tutustumaan useampaan alaan.

Haku opintoihin

  • Hae kevään yhteishaussa
  • Haku tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla
  • Valitse hakukohteeksi joku neljästä tekniikan alan perustutkinnosta

Huom! Myös jatkuvan haun kautta sinulla on halutessasi mahdollisuus tutustua useampaan tekniikan alaan ennen alan lopullista valintaa. Työelämä arvostaa monipuolista osaamista, joten eri aloilta kertyvä osaaminen parantaa myös työllistymistäsi.

Ensimmäisen opiskeluvuoden syyslukukaudella tutustut kaikkiin neljään tekniikan alaan suorittamalla Tekniikan monialaiset perustaidot (15 osp) tutkinnon osan. Opinnot sisältävät pienimuotoisia eri alojen ohjattuja projektitöitä, eri alojen pohjatietoja ja perustyökalujen käyttöä sekä työturva- ja tulityökurssit. Lukuvuoden aikana (vuodenvaihteessa) teet lopullisen valinnan omasta alastasi. Ensimmäisen vuoden keväästä alkaen opiskelet valitsemasi ammattialan opintoja. Tekniikan alojen koulutus sisältää käytäntöä ja teoriaa sopivassa suhteessa. Tekninen osaamisesi karttuu ensisijaisesti tekemisen kautta.

Valmistut joko sähköasentajaksi, ajoneuvoasentajaksi, koneasentajaksi tai talonrakentajaksi. Voit myös valita oman polun ja opiskella vaikka oppisopimuksella jonkin muun tekniikan alan tutkinnon.

Sinusta tulee todellinen tekniikan alan ammattilainen ja asiantuntija.

Hae meille

Hakukohteet:
Etelä-Savon ammattiopisto
Pieksämäki

  • Autoalan perustutkinto
  • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
  • Rakennusalan perustutkinto
  • Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto

Lisätietoja:
opinto-ohjaaja Teija Kolehmainen
puh. 040 305 6689
teija.kolehmainen@esedu.fi

Lisätietoa yhteishausta 2021

Jaa sivu