Kansainvälisyys

Monia mahdollisuuksia kansainvälistyä

Kansainvälistyvä työelämä tarvitsee ammattiosaajia, joilla on kykyä ja taitoa toimia kansainvälisissä ja monikulttuurisissa työympäristöissä niin kotimaassa kuin maailmallakin. Kansainvälistyminen kehittää kielitaidon ja kulttuuriosaamisen lisäksi myös itsetuntemusta, yhteistyökykyä, uteliaisuutta, tuottavuutta ja suvaitsevaisuutta. Me Esedussa pidämme arvossa kansainvälisyyttä, se on keskeinen ja arkinen osa toimintaamme.

Vaihtoja ja kilpailutoimintaa

Esedussa opiskelijat voivat kartuttaa kansainvälisyysosaamistaan monin eri tavoin. Meiltä lähtee vuosittain runsaasti opiskelijoita 4-8 viikon mittaisille ulkomaanjaksoille, jotka toteutetaan pääosin työssäoppimisjaksoina EU-maissa ja Venäjällä. Eri koulutusalat järjestävät myös opintomatkoja ulkomaille. Meille saapuu joka vuosi kymmeniä vaihto-opiskelijoita sekä henkilöstöä ulkomaisista yhteistyökumppanioppilaitoksistamme. Kansainvälinen ammattitaitokilpailutoiminta on myös vilkasta.

Huolehdimme henkilöstön kansainvälisyysvalmiuksista tarjoamalla mahdollisuuksia ulkomaan työelämäjaksoille ja muille opintomatkoille myös henkilöstölle. Koulutusalat voivat osallistua erilaisiin kansainvälisiin kehittämis- ja yhteistyöhankkeisiin, joiden kautta sekä Esedun opiskelijat että henkilöstö voivat kartuttaa osaamistaan osana opiskelua ja opetus- ja ohjaustyötä.

Lue lisää

Kansainvälisyys opiskelijoille

Kotikansainvälistymistä

Kansainvälistyä voi myös kotimaassa. Esedu on kansainvälinen oppilaitos – olemme Etelä-Savon suurin maahanmuuttajakoulutuksen toteuttaja ja meillä opiskelee vuosittain noin 350 maahanmuuttajataustaista opiskelijaa liki kolmestakymmenestä eri kulttuurista. Koulutusalat tekevät yhteistyötä maahanmuuttajakoulutuksen kanssa. Ammatillisiin opintoihin kuuluu kieli- ja kulttuuriopintoja.

Kotikansainvälistymistä on myös työssäoppiminen kansainvälisillä markkinoilla toimivissa yrityksissä sekä palvelualoilla, joissa kohtaa ulkomaalaisia asiakkaita. Opiskelijat voivat toimia meille saapuvien vaihto-opiskelijoiden tutoreina ja osallistua muiden kansainvälisten vieraiden vastaanottamiseen.

 

Jaa sivu