Kauneudenhoidon oppimisympäristöt

Hius- ja kauneudenhoitoalan oppimisympäristöt sijaitsevat Mikkelin Otavankadulla ja Pieksämäen Kuusitiellä. Mikkelissä toimii Parturi-kampaamo Oppi ja Pieksämäellä kosmetologiopiskelijoiden kanssa yhteinen Kaunola.

Sekä Parturi-kampaamo Oppi että Kaunola toimivat opiskelijoille yritysmäisinä oppimisympäristöinä. Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat työskentelevät aina opettajan ohjauksessa.

Opettajan ohjaustarve kuitenkin vähenee, mitä pidemmällä opinnoissaan opiskelija on. Opiskelijat tekevät omien taitojensa mukaisia ja oppimista edistäviä töitä. Loppuvaiheen opinnoissa opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti ammatin luonteen mukaisesti. Tuolloin toiminta Opissa ja Kaunolassa on täsmälleen samanlaista kuin normaalissa parturi-kampaamossa ja kauneushoitolassa.

Asiakastyöt tehdään aina asiakaslähtöisesti ja palvelut kattavat kaikki hius- ja kauneudenhoitoalan perustyöt. Opintojen eri vaiheissa opiskelijat tekevät myös erikoisempia töitä ja projekteja. Opiskelijat vastaavat itse ajanvarauksista sekä kassa- ja myyntipalveluista.

Parturi-kampaamoissa sekä kauneushoitolassa käytetään useamman maahantuojan tuotteita, jotta opiskelijalle tulee monipuolinen käsitys alan erilaisista tuotemahdollisuuksista. Lisäksi myynnissä on kuluttajalle eri merkkien alla olevia hiusten ja hiuspohjan sekä ihonhoidon kotihoitotuotteita.

Oppimisympäristöissä ei ole asiakaspalvelua päivittäin, sillä tilat toimivat myös opetustiloina. Parturi-kampaamo Opin tiloja käyttävät myös monet hiusalan maahantuojat kouluttaessaan Mikkelin ja lähialueiden parturi-kampaajia, opiskelijoitamme sekä hiusalan opettajia hiusmuodin ja uusien tuotteiden saloihin.

Mikkelissä hius- ja kauneudenhoitoala tekee yhteistyötä Mikkelin Sokoksen kanssa. Sokoksen tiloissa katukerroksessa sijaitsee Esedun oppimisympäristö, Kauniix-hoitola.
Tutustu Kauniix-hoitolan ja kauneudenhoitopalveluidemme tarjontaan alla olevasta infolaatikosta.

Parturi-kampaamo Oppi, Mikkeli

  • kaksi työtilaa
  • 40 työpistettä
  • 11 pesupaikkaa

Lisätietoa:
opettaja Maikki-Noora Karvinen
puh. 044 711 5740
maikki-noora.karvinen@esedu.fi

Kaunola, Pieksämäki

  • parturi-kampaamossa 16 työpistettä
  • kauneushoitolassa 10 asiakaspaikkaa

Lisätietoa:
Hiusala: opettaja Elina Pitkänen
puh. 040 305 6659, elina.pitkanen@esedu.fi

Kauneudenhoito: opettaja Laura Laak-Alén
puh. 040 305 6656, laura.Laak-Alen@esedu.fi

Jaa sivu