Mikkelipuisto

Mikkelipuisto on monipuolinen ja elämyksellinen puutarhamatkailukohde Mikkelin Pursialassa (Pursialankatu 6).

Puutarhan puistoalue kokonaisuudessaan on Esedun puutarha-alan hoidettavana ja puisto toimii myös muiden alojen oppimisympäristönä (mm. matkailu, ravitsemus, liiketalous, rakentaminen, kiinteistöhuolto). Puistossa eri yritykset esittelevät osastoillaan osaamistaan ja tuotteitaan.

Osastoilta saa paljon vinkkejä pihaan ja puutarhaan. Etenkin erilaisia kasveja puistossa on paljon. Kasvit tuovat puistoon vehreyttä ja viihtyvyyttä.

Puistossa järjestetään eri toimijoiden toteuttamana erilaisia tapahtumia etenkin kesäaikana. Puisto on etenkin mikkeliläisten oma puutarhamainen olohuone. Puistosta löytyy grillipaikka, leikkialueita, nurmikkoa piknikille ja viihtyisiä puutarhanurkkauksia vaikka pienelle työporukalle palaveriin.

Puistossa toimii Suur-Savon ylläpitämä puutarharavintola Greeneri sekä keväisin puutarhamyymälä. Puutarhamyymälä tarjoaa työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen hyviä oppimisen mahdollisuuksia etenkin puutarha-alan opiskelijoille.

Puistossa toimii ohjelmapalveluyrityksenä Juniikki, paremmin tunnettu nimellä Xon- puisto.

Puutarha-alan oppimisympäristöjä on lisäksi luonnonvara-alan toimipisteessä Salosaaressa (Metsäkouluntie 10). Sieltä löytyy kasvihuone kivityöharjoitusalueineen, erilaisia kasvien näytemaita kasvilajien tunnistamisen opiskeluun sekä erilaisia puutarha-alan työkoneita.

Lisätietoa:

puutarhuri Minna Ahonen
puh. 040 6153 442

Jaa sivu