Palvelu Oiva oppimisympäristönä

Harjoitusyritystoiminta

Meillä on hyvinvointialan opiskelijoille oma oppimisympäristö Palvelu Oiva, Otavankadulla Mikkelissä. Vuoden aikana Palvelu Oivassa opiskelee noin 30 opiskelijaa.

Palvelu Oiva antaa opiskelijoille hyvät valmiudet eri ikäisten ihmisten hierontaan, jalkahoitoon sekä  yrittäjyyden harjoittamiseen.

Opintojen kulku

Ensimmäisien viikkojen aikana tutustutaan mm. ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan sekä laitetaan käyntiin harjoitusyritystoiminta. Ensimmäinen asiakaspalvelupäivä on jo muutaman viikon kuluttua opintojen aloituksesta.

Asiakaspalvelu aloitetaan pienin askelin niska- ja hartiahieronnalla. Kun taidot karttuvat tarjotaan asiakkaille myös kokohierontaa. Opiskelussa ryhmittyvät asiakaspalvelu- ja teoriapäivät. Opintojen alkupuolella on viikossa 2-3 asiakaspäivää.

Työjaksoilla hierontaa tehdään kahdessa vuorossa, välillä myös viikonloppuisin. Päivisin Hieronta Oivassa voidaan palvella jopa 50-60 asiakasta. Oivassa hierotaan myös kesäaikaan. Toimintaa pyöritetään opiskelijoiden harjoitusyritysten kautta.
Oivassa hierotaan pääsääntöisesti klassisella hieronnalla.

Opetustilat

Palvelu Oivan tilat vastaavat täysin aidon työympäristön tiloja. Tiloissa on vastaanottotila, kahdeksan hierontapaikkaa sekä kuusi jalkojenhoitopaikkaa.

 

Hieronta Oiva

Otavankatu 4, Mikkeli

  • 8 hierontapaikkaa

Lisätietoa:

vastaava opettaja
Anna-Leena Jalonen
puh. 044 711 5742
anna-leena.jalonen@esedu.fi

HUOM! Toiminta Hieronta Oivassa jatkuu syksyn 2019 aikana.

Jalka Oiva

Otavankatu 4, Mikkeli

  • 6 jalkojenhoitopaikkaa

Lisätietoa:

vastaava opettaja
Paula Nojonen
puh. 044 711 5714
paula.nojonen@esedu.fi

HUOM! Toiminta Jalka Oivassa alkaa syksyn 2019 aikana.

 

Toimintamallina NY-yrittäjyys

Opiskelijoita kannustetaan perustamaan opintojen alkuvaiheessa NY-yritys, joka integroituu osaksi Hieroja yrittäjänä – tutkinnonosaa. Yleensä kaikki opiskelijamme perustavatkin NY-yrityksen, joko yksin tai yhdessä jonkun muun kanssa.

NY (vuosi yrittäjänä-ohjelma) -yritys on opintojen aikana perustettu harjoitusyritys, joka toimii kalenterivuoden. NY-yrityksen avulla opiskelijoille tulevat tutuksi yrittäjyyden ja yritystoiminnan peruskäsitteet.

NY-yrittäjien toiminnasta saama voitto on veronalaista tuloa ja toiminnan liikevaihdon jäädessä alle 10 000 euron, eivät NY-yrittäjät ole arvonlisäverovelvollisia. Verotuksessa toiminta rinnastetaan itsenäiseen tulonhankkimistoimintaan.

NY-yrityksen noin vuoden mittainen elinkaari muodostuu yrityksen toimintojen suunnittelusta, perustamisesta, noin 3-6 kuukauden mittaisesta liiketoiminnallisesta jaksosta ja sen jälkeen yrityksen hallitusta lopettamisesta. Yrityksen toiminnan puolivälissä laaditaan osavuosikatsaus ja toiminnan lopussa tilinpäätös ja vuosikertomus.

Jaa sivu