Oiva & Olivia Hoitolat

Harjoitusyritystoiminta

Jalkahoidon ja hieronnan opiskelijat ottavat vastaan asiakkaita harjoitustöinään Oiva & Olivia Hoitoloissa, Otavankadulla Mikkelissä. Vuoden aikana hoitoloissa opiskelee noin 30 opiskelijaa. Hoitola antaa opiskelijoille hyvät valmiudet eri ikäisten ihmisten hierontaan, jalkahoitoon sekä yrittäjyyden harjoittamiseen.

Opintojen kulku

Hieronnan ammattitutkinnon opiskelijoiden opintojen ensimmäisten viikkojen aikana tutustutaan mm. ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan sekä laitetaan käyntiin harjoitusyritystoiminta. Ensimmäinen asiakaspalvelupäivä on jo muutaman viikon kuluttua opintojen aloituksesta.

Asiakaspalvelu aloitetaan pienin askelin niska- ja hartiahieronnalla. Kun taidot karttuvat tarjotaan asiakkaille myös kokohierontaa.  Oivassa hierotaan pääsääntöisesti klassisella hieronnalla.

Jalkahoitoa antavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitajakoulutus) jalkahoidon osaamisalan opiskelijat sekä terveysalan ammattitutkinnon jalkahoitotyön osaamisalan (jalkojenhoitajakoulutus) opiskelijat. Jalkahoidon opintoihin kuuluu olennaisena osana välinehuolto.

Toimintaa pyöritetään opiskelijoiden harjoitusyritysten kautta.

Opetustilat

Hoitoloiden tilat vastaavat täysin aidon työympäristön tiloja. Tiloissa on vastaanottotila, kahdeksan hierontapaikkaa sekä kuusi jalkojenhoitopaikkaa.

 

Hieronta Oiva

Otavankatu 4, Mikkeli
8 hierontapaikkaa

Lisätietoa:

vastaava opettaja Anna-Leena Jalonen
puh. 044 711 5742
anna-leena.jalonen@esedu.fi

 

Hoitola Olivia

Otavankatu 4, Mikkeli
6 jalkojenhoitopaikkaa

Lisätietoa:

vastaava opettaja Paula Nojonen
puh. 044 711 5714
paula.nojonen@esedu.fi

 

Toimintamallina NY-yrittäjyys

Opiskelijoita kannustetaan perustamaan opintojen alkuvaiheessa NY-yritys, joka integroituu osaksi Hieroja yrittäjänä – tutkinnonosaa. Yleensä kaikki opiskelijamme perustavatkin NY-yrityksen, joko yksin tai yhdessä jonkun muun kanssa.

NY (vuosi yrittäjänä-ohjelma) -yritys on opintojen aikana perustettu harjoitusyritys, joka toimii kalenterivuoden. NY-yrityksen avulla opiskelijoille tulevat tutuksi yrittäjyyden ja yritystoiminnan peruskäsitteet.

NY-yrittäjien toiminnasta saama voitto on veronalaista tuloa ja toiminnan liikevaihdon jäädessä alle 10 000 euron, eivät NY-yrittäjät ole arvonlisäverovelvollisia. Verotuksessa toiminta rinnastetaan itsenäiseen tulonhankkimistoimintaan.

NY-yrityksen noin vuoden mittainen elinkaari muodostuu yrityksen toimintojen suunnittelusta, perustamisesta, noin 3-6 kuukauden mittaisesta liiketoiminnallisesta jaksosta ja sen jälkeen yrityksen hallitusta lopettamisesta. Yrityksen toiminnan puolivälissä laaditaan osavuosikatsaus ja toiminnan lopussa tilinpäätös ja vuosikertomus.

Jaa sivu