Rakennusalan oppimisympäristöt

Rakennusalalla työskennellään mahdollisimman paljon aidoissa työkohteissa. Työmaat ovat pääsääntöisesti asiakaskohteita, joissa toteutetaan monipuolisia rakennus- ja korjaustoimenpiteitä asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Omat talotyömaat tehdään alusta alkaen valmiiksi asti joko tilaustyönä tai myyntiin. Asiakaskohteet ovat erilaisia työmaita, joissa tehdään yksi tai useampi rakennusvaihe valmiiksi asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakaskohteina on tehty mm. talojen ja ulkorakennusten perustuksia, piha- ja ulkorakennuksia, katoksia ja asuntojen huoneistoremontteja.

Asiakastöitä tehdään myös työsalissa, jossa voidaan valmistaa sekä pieniä että hyvin suuriakin töitä. Esimerkiksi jätekatoksia, ulkohuusseja, piha- ja ulkorakennuksia sekä laitureita. Valmistus voidaan tehdä myös elementteinä, jolloin kokoaminen tapahtuu sijoituspaikassa.

Esedussa koulutus on työelämälähtöistä ja koulutuksen aikana tehdään paljon rakentamiseen liittyviä työtehtäviä myös rakennusalan yrityksissä Etelä-Savon alueella. Tutkinnossa vaadittavat ammattiosaamisen näytöt suoritetaan aina rakennusalan yrityksissä.

Lisätietoa:

Mikkeli
rakennusala, opettaja Antti Pylkkänen puh. 044 711 5830

Pieksämäki
taitovalmentaja Markku Hyttinen 040 305 6678

Jaa sivu