Ravintolat oppimisympäristönä

Tulevat kokit ja tarjoilijat oppivat ammattinsa perusasiat omassa oppimisympäristössä

Ravintola- ja cateringalan opiskelijoillamme on mahdollisuus työskennellä kahdessa ravintolaoppimisympäristössä: Mikkelissä Ravintola Innossa ja Pieksämäellä Ravintola Rautapadassa.

Ravintoloissa opiskelijat työskentelevät aina opettajien tai ammattihenkilökunnan ohjauksessa. Ravintola Inno toimii sekä kokki- että tarjoilijaopiskelijoille yritysmäisenä oppimisympäristönä. Rautapata on puolestaan kokkiopiskelijoiden oppimisympäristö.

Ravintola-alan opiskelijat harjoittelevat ravintola Innon salissa ammattiinsa kuuluvia perustaitoja kuten ravintolasalin kunnostamista, kattamista, tarjoilua, annosruokien ja juomien tarjoilua ja ennen kaikkea ystävällistä ja sujuvaa asiakaspalvelua. Ohjauksessa kiinnitetään erityisesti huomiota asiakkaan kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Keittiössä valmistetaan ruokatuotteita alusta lähtien itse. Ravintoloissa opetellaan kokin ammatin perustaitoja: ruoanvalmistuksessa tarvittavia kädentaitoja, herkullisen ja monipuolisen ruuan valmistamista eri tekniikoilla sekä ruuan valmistuksessa tärkeiden asioiden huomioimista kuten taloudellisuutta, hygieenisyyttä sekä omavalvontaa.

Kokkiopiskelijat harjoittelevat myös mm. annoskorttien laatimista ja tulkintaa, työsuunnitelmien tekemistä, erilaistan raaka-aineiden käsittelyä sekä annoksien esille laittoa.

Ravintola Inno on auki lukuvuoden aikana maanantaista perjantaihin. Innon yhteydessä toimii myös kahvila. Rautapata palvelee muutamana päivänä viikossa, ei kuitenkaan joka viikko. Molemmat ravintolat toimivat myös tilausravintoloina muuna aikana. Innossa on täydet anniskeluoikeudet.

Lisätietoa:

 

Mikkeli, Ravintola Inno

  • tarjoilijoiden taitovalmentaja
    Eija Loisa puh. 044 711 5463
  • kokkien taitovalmentaja
    Jussi Liimatainen puh. 044 711 5304

Pieksämäki, Ravintola Rautapata

 

Jaa sivu