Yrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus

Meillä innostetaan yrittäjyyteen

Meille yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta on tärkeä osaamisen kehittämisen painopistealue. Tavoitteenamme on, että Esedusta valmistuu työelämään vastuullisia osaajia, jotka hallitsevat perustiedot yritystoiminnasta ja joilla on hyvät valmiudet toimia yrittäjämäisesti – vaikka toisen palveluksessa.
Oman osaamisen tuotteistaminen ja sisäisen yrittäjyyden merkitys itsearvioinnin kautta ovat osa jokaisen yrittäjyyttä opiskelevan osaamisen kehittämistä.
Panostamme yrittäjämäisiin oppimisympäristöihin ja olemme mukana niin maailmanlaajuisessa harjoitusyritysverkostossa kuin myös NY Vuosi yrittäjänä –toiminnassa.

Yrittäjyyden linjaukset

srfewfrsr

yytryhe

Vahvaa alueellista yhteistyötä

Meidän vahvuus on aktiivinen NY (vuosi yrittäjänä) ohjelma, jonka prosesseja kehitämme oppilaitoksessamme systemaattisesti. Olemme olleet mukana Nuori yrittäjyys ry:n NY toiminnassa jo vuodesta 2010 lähtien. Vuodesta 2010 nykyhetkeen toiminnassa on ollut 124 NY-yritystä, joissa on opiskellut yhteensä 319 opiskelijaa. Positiivinen kehitys jatkuu edelleen, ja uusia NY-yrityksiä on syntynyt/syntyy eri aloille, mm.: metsä, kosmetologi, leipomo ja puu. Tarkasta vielä syksyn NY-yritysten tilanne.

Suurin osa uusista yrittäjistä tulee edelleen ammatillisen väylän kautta. Me pystymme oppilaitoksena vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla opiskelijoille monipuolisia yrittäjyysopintoja.

Jaa sivu