Jatkoväyläopinnot XAMKissa

Esedun opiskelijana sinulla on mahdollisuus opiskella maksuttomasti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun jatkoväyläopintoja osana omia opintojasi.

Jatkoväylällä suoritat samanaikaisesti ammattikorkeakoulutason opintoja ammatillisen toisen asteen opintojen kanssa. Jatkoväyläopintoja suoritetaan pääasiassa toisen ja kolmannen opiskeluvuoden aikana.

Mikä on Xamkin jatkoväylä?

Jatkoväyläopinnot ovat ammattikorkeakoulutasoisia opintoja, jotka voidaan sisällyttää ammatillisen toisen asteen opintoihin. Opiskellaksesi jatkoväylällä sinun täytyy olla 2. asteen ammatillisen tutkinnon opiskelija!

Voit suorittaa jatkoväyläopintoja perus- tai ammattitutkintoasi vastaavan alan tai muun lähialan AMK-tutkintokoulutuksessa. Esimerkiksi jos olet esimerkiksi lähihoitajaopiskelija, voit opiskella Esedun ammatillisten opintojesi aikana sairaanhoitajaopintoja osana lähihoitajan tutkintoasi.

Jatkoväyläopintojen koulutustarjonta koostuu eri alojen ennalta määritellyistä AMK-tutkintojen opintojaksoista, joita on tarjolla Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonnassa.

Jatkoväyläopintojen laajuus:

  • vähintään 10 opintopistettä ammatillisia opintoja
  • enintään 10 opintopistettä yhteisiä opintoja, kuten kieli- ja viestintäopintoja
  • Yhteensä 20 opintopistettä

Ajantasaista tietoa jatkoväyläopinnoista löydät Xamkin verkkosivuilta.

Mikä jatkoväylä minulle sopii?

Xamkin verkkosivuilla olevasta listauksesta näet perus- tai ammattitutkinnon mukaan, minkä koulutuksen jatkoväyläopintoja sinun on mahdollista suorittaa.

Mikäli opiskelemaasi perus- tai ammattitutkintoa vastaavaa koulutusparia ei löydy listauksesta, voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutussuunnittelijoihin ja tiedustella tutkintosi sopivuutta tarjolla oleviin jatkoväyläopintoihin.

Xamkin avoimen AMK:n yhteystiedot löydät täältä.

Mitä hyötyä jatkoväyläopinnoista on?

Jatkoväylä on tilaisuus syventää oman alasi osaamista. Ammattikorkeakoulutasoisissa opinnoissa perehdyt oman alasi ammatilliseen osaamiseen ammatillisia opintojasi monipuolisemmin.

Suoritettuasi 20 opintopistettä jatkoväyläopintoja sekä ammatillisen tutkintosi voit hakea Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi jatkoväylähaussa. Jatkoväylähaussa haet opiskelupaikkaa jatkoväylällä tekemiesi opintosuoritusten perusteella.

Tullessasi valituksi Xamkin tutkinto-opiskelijaksi jatkoväyläopinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti hakukohteen tutkintoon. Hyväksiluvut lyhentävät opiskeluaikaasi Xamkissa.

Haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, touko- ja lokakuussa. Lisätietoja jatkoväylähausta löydät jatkoväyläopintojen verkkosivulta.

Jatkoväylä on tilaisuus syventää oman alasi osaamista. Ammattikorkeakoulutasoisissa opinnoissa perehdyt oman alasi ammatilliseen osaamiseen ammatillisia opintojasi monipuolisemmin.

Miten aloitan jatkoväyläopinnot?

Mikäli olet kiinnostunut jatkoväyläopinnoista ota ensin yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi tai opettajaasi keskustellaksesi sinulle sopivasta jatkoväylästä.

Keskustelun jälkeen voit ilmoittautua oman alasi jatkoväyläopintoihin Xamkin koulutuskalenterin kautta.

Löydät lisää tietoa jatkoväyläopinnoista Xamkin www-sivuilta

Mitä korkeakouluopiskelu jatkoväylällä vaatii?

AMK-tasoisten opintojen opiskelu vaatii itsenäistä opiskeluotetta. Monet avoimen AMK:n opinnoista toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, joissa sinun täytyy itsenäisesti seurata opintojen suoritusohjeita, että saat suoritukset ajoissa tehtyä. Voit aina kysyä neuvoa opintojaksojen opettajilta!

Jatkoväyläopintojen valinnat on hyvä suunnitella yhdessä Esedun opinto-ohjaajan kanssa. Opintoja valitessa on hyvä pitää mielessä omien ammatillisten opintojen aikataulu sekä nyrkkisääntö, että korkeakouluopinnoissa 1 opintopiste vaatii noin 27 tuntia opiskelijan työtä.

Lue lisää avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelusta

Opiskele sinua kiinnostavia asioita!

Voit halutessasi valita Xamkin avoimen AMK:n tarjonnasta mitä tahansa sinua kiinnostavia opintoja!

Tarjonnastamme löydät monia kiinnostavia opiskelumahdollisuuksia, esimerkiksi ohjelmointia, asiakaspalvelua ja hyvinvoinnin edistämistä. Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa voit valita myös englannin- tai venäjänkielisiä opintoja.

Muita kuin jatkoväyläopintoihin kuuluvia opintoja ei voida hyväksilukea osaksi ammatillisia opintojasi Esedulla, mutta mikäli opiskelet myöhemmin Xamkissa, saatat saada muista suorituksista hyväksilukuja tutkinto-opintoihisi.

Maksuttomia korkeakouluopintoja

Avoimen AMK:n opinnot ovat maksuttomia 2. asteen oppilaitosten tutkinto-opiskelijoille [lukio, ammattiopisto (perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto), kansanopisto], sekä seniorieläkeläisille. Mahdolliset testimaksut (anniskelu- ja hygieniapassi) tai tarvikemaksut peritään kuitenkin kaikilta. Myös jatkoväyläopinnot ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen opintoihin koulutuskalentereissa

Lisätietoja omalta opoltasi

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@esedu.fi

Mikkeli

Liiketalous / Liiketoiminnan perustutkinto  
Sanna Siitonen puh. 050 389 1207

Rakennus- ja energiatekniikka / Rakennusalan perustutkinto             
Maarit Heinikainen puh. 044 711 5658

Informaatioteknologia / Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Sanna Siitonen puh. 050 389 1207

Sähkö-, talo- ja materiaalitekniikka / Sähköalan ja talotekniikan perustutkinnot       
Päivi Ylönen (sähkö) puh. 044 711 5938
Maarit Heinikainen (talotekniikka) puh. 044 711 5658

Metsätalous ja ympäristöteknologia / Metsäalan perustutkinto
Helena Teittinen puh. 044 711 5628

Sosiaali- ja terveysala sekä Kuntoutus ja terveysala / Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Ulla Hartikainen puh. 044 711 5707

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoala / Matkailualan perustutkinto sekä Ravintola- ja cateringalan perustutkinto            
Tiia Neuvonen puh. 044 711 5929

Pieksämäki

Teija Kolehmainen puh. 040 305 6689

Jaa sivu