Ravintolat

Hyvää ruokaa ja palvelua ravintoloista

Esedulla on kaksi ravintolaoppimisympäristöä: Ravintola Inno Mikkelin Otavankadulla ja Ravintola Rautapata Pieksämäen Kuusitiellä.

Ravintoloissa hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat työskentelevät opettajien ja ammattihenkilökunnan ohjauksessa. Ravintola Inno toimii sekä kokki- että tarjoilijaopiskelijoille yritysmäisenä oppimisympäristönä. Rautapata on puolestaan kokkiopiskelijoiden oppimisympäristö.

Ravintola Inno on auki lukuvuoden aikana maanantaista perjantaihin. Innon yhteydessä toimii myös kahvila. Rautapata palvelee muutamana päivänä viikossa, ei kuitenkaan joka viikko. Molemmat ravintolat toimivat myös tilausravintoloina muuna aikana, Innossa on täydet anniskeluoikeudet.

Ravintola-alan opiskelijat harjoittelevat ravintola Innon salissa ammattiinsa kuuluvia perustaitoja kuten ravintolasalin kunnostamista, kattamista tarjoilua, annosruokien ja juomien tarjoilua ja ennen kaikkea ystävällistä ja sujuvaa asiakaspalvelua. Ohjauksessa kiinnitetään erityisesti huomiota asiakkaan kohtaamiseen ja palvelemiseen.

Keittiössä valmistetaan ruokatuotteita alusta lähtien itse. Ravintoloissa opetellaan kokin ammatin perustaitoja: ruoanvalmistuksessa tarvittavia kädentaitoja, herkullisen ja monipuolisen ruuan valmistamista eri tekniikoilla sekä ruuan valmistuksessa tärkeiden asioiden huomioimista (esim. taloudellisuus, hygieenisyys, muuttuvat tilanteet, omavalvonta.)

Kokkiopiskelijat harjoittelevat myös mm. annoskorttien laatimista ja tulkintaa, työsuunnitelmien tekemistä, erilaistan raaka-aineiden käsittelyä sekä annoksien esille laittoa.

Lisätietoa ravintoloista:

  • Ravintola Inno, Mikkeli
  • Ravintola Rautapata, Pieksämäki
Jaa sivu