Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.
Tutkinnon osan suoritettuasi osaat aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtäväsi, valmistaa ruoka-annoksia asiakkaiden tilauksesta ja toimia liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisessa asiakaspalvelussa. Osaat myös valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään sekä arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.
Tutkinnon osan näyttö
Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla ruokaravintolan tai henkilöstöravintolan ruoanvalmistustehtävissä tai suurkeittiön edustusruoanvalmistuksessa yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Esivalmistat, valmistat ja laitat esille asiakkaiden tilaamia ruoka-annoksia, suunnittelet ja aikataulutat työtehtäväsi, noudatat omavalvontasuunnitelmaa sekä osallistut asiakaspalveluun.
Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelupaikka:
- Pieksämäki: Keskuskatu 32