Auton korjaaminen 45 osp

Auton korjaaminen 45 osp

Tutkinnon osa autoalan perustutkinnosta

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa autoalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi tunnet jarrujen, sekä pyörän tuentaan liittyvän vian haun ja korjauksen. Osaat mitata ja säätää pyörien asentokulmat sekä korjata perus-, yksilevykytkimen. Osaat vaihtaa vetoakselin murrosnivelen ja tehdä auton tarkastuksen määräaikaiskatsastusta varten. Tunnet käynnistinmoottorin ja latausgeneraattorin kunnon määrityksen ja vaihdon sekä kansitiivistevaurion diagnosoinnin. Osaat tehdä ohivuotomittauksen perusmoottoriin, sekä pakokaasumittauksen bensiini- ja dieselmoottoriseen autoon. Tunnet auton korjaukseen tarkoitettuja työvälineitä ja laitteita ja osaat myös huoltaa niitä.

Osaat hoitaa asiakaspalvelutilanteen ja neuvoa asiakasta, ja otat huomioonkuluttajansuojalain ja autoalan keskeisen lainsäädännön vaikutukset omassa työssäsi. Tunnet auton kokonaisrakenteen ja järjestelmien toimintatavan sekä niihin liittyvien fysikaalisten ja kemiallisten ilmiöiden hyödyntämisen. Osaat ottaa huomioon auton turvavarusteet korjauksia tehdessäsi sekä ilmastointilaitteeseen liittyvät työturvallisuus- ja ympäristötekijät. Tunnet myös alalla tarvittavan sanaston ja osaat käyttää korjaamon tietojärjestelmää.

Lisäksi tunnet:

  • moottorin ohjausjärjestelmän ja sähkökaavioiden periaatteen
  • autokorjaamotoimintaan liittyvän pyroteknisten laitteiden käsittelyn
  • ympäristö- ja työturvallisuusvaatimukset ilmastointilaitteisiin liittyen
  • yrittäjyyden periaatteen korjaustöissä

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä tekemällä korjaustöitä ajoneuvokorjaamossa. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelupaikka:

  • Pieksämäki: Hiekanpää, Pappilantie 9

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Toteutus

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen Pieksämäellä alkavaan koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu