Auton tai moottoripyörän huoltaminen 45 osp

Auton tai moottoripyörän huoltaminen 45 osp

Tutkinnon osa autoalan perustutkinnosta

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa autoalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat tehdä auton tai moottoripyörän pesun, vahauksen ja tarkastaa mahdolliset korivauriot sekä tunnistaa huollon yhteydessä esiin tulevat korroosioneston puutteet ja osaat neuvoa asiakasta jatkotoimenpiteitä varten. Hallitset auton tai moottoripyörän kuntohuollon ja osaat tehdä määräaikaishuollon valmistajan huolto-ohjelman mukaan. Tunnet jakopään ja jarrujen huolto-osien vaihdon sekä pyörien tarkastuksen ja rengasmääräykset sekä osaat tehdä rengastyön. Osaat käyttää auton tai moottoripyörän huoltoon tarkoitettuja työvälineitä ja laitteita sekä säilyttää ja huoltaa niitä oikealla tavalla.

Hallitset asiakaspalvelutilanteen ja osaat käyttää tieto- ja viestintätekniikan laitteita ja alan ohjelmistoja sekä tunnet alalla tarvittavan sanaston. Huolehdit ympäristönsuojelusta, työturvallisuudesta ja työpisteen siisteydestä ja osaat käyttää huoltotarvikkeita sekä tunnet jätteiden lajittelun ja uusiokäytön. Osaat ottaa huomioon korjausehdot ja autoalan keskeisen lainsäädännön vaikutukset omassa työssäsi sekä tunnistat työturvallisuusriskit ja tiedät, miten välttää vaaratilanteet ja miten vaaratilanteessa tulee toimia, sekä tunnet yleistiedot ensiavun antamisesta. Osaat edistää toiminnallasi työssäsi ja työyhteisössäsi yritystoiminnan tuloksellisuutta sekä ylläpitää työkykyäsi.

Lisäksi:

  • tunnet yrittäjyyden periaatteen huoltotöissä
  • suoritat SFS 6002 pätevyyden

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä tekemällä autokorjaamossa tai moottoripyöräkorjaamossa autoon tai moottoripyörään huollon. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelupaikka:

  • Pieksämäki: Hiekanpää, Pappilantie 9

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Toteutus

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen Pieksämäellä alkavaan koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu