Eläintenhoitaja

Eläintenhoitaja

Maatalousalan perustutkinto

Eläintenhoitajana sinulla on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet alan monimuotoisiin tehtäviin. Osaat hoitaa ja kasvattaa eläimiä sekä tunnet alan perustyöt. Eläintenhoitajana työskentelet itsenäisesti, omatoimisesti ja vastuuntuntoisesti.

Maatalousalan perustutkinnon suorittaneena omaat laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä. Pystyt huolehtimaan erilaisten eläinten hyvinvoinnista ja tekemään eläinten hoitotyöt voimassa olevien säädösten ja asetusten mukaisesti.

Lisäksi osaat käyttää työssä tarvittavia koneita ja laitteita oikeilla työtavoilla, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti sekä seuraat alasi kehitystä sekä toimit osana kotieläintuotannon laatuketjua ja yhteistyössä muiden kanssa.

Opiskelupaikka

 • Mikkeli: Salosaari, Metsäkouluntie 10

Osaamisalat

Eläintenhoidon osaamisala

Työtehtävät

Tutkinnon suorittaneena eläintenhoitajana sinulla on valmiudet perustaa eläintenhoitoalan yritys. Voit toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa tai tutkimusavustajana tutkimuslaitoksissa. Työpaikkasi voi olla myös lemmikkieläinkaupan tai -hoitolan palveluksessa tai eläinlääkäreiden avustajana eläinklinikoilla.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osp. Tutkinto muodostuu ammatillisista, pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

 1. Työskentely maatalousalalla 15 osp
 2. Maaseutuyrittäminen 20 osp
 3. Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtinen 40 osp

Valinnaisia tutkinnon osia, mm:

 1. Eläinlajikohtainen tuotanto tai hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 15 osp
 2. Peltokasvien tuottaminen 30 osp
 3. Kasvilajikohtainen tuottaminen 15 osp
 4. Luomutuotteiden tuottaminen 15 osp
 5. Metsien hyödyntäminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat:

 1. Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 2. Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 3. Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Jatkuvan haun valintaperusteet

 • sinulla on riittävät edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen
 • sinulla on riittävä suomen kielen taito
 • olet soveltuva alan työtehtäviin
 • olet motivoitunut alalle
 • eduksesi katsotaan aiemman tutkinnon puuttuminen

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut sekä opiskeluvälineet, n. 50 €. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Toteutus

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen Mikkelissä alkavaan koulutukseen

Koulutus ei ole tällä hetkellä jatkuvassa haussa.
Seuraava aloitus 1.8.2022.

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu