Elintarvikekuljetukset 30 osp

Elintarvikekuljetukset 30 osp

Tutkinnon osa logistiikan perustutkinnosta verkko-opiskeluna

Elintarvikekuljetukset tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella ja valita kuljetustehtävään soveltuvan reitin sekä kuormata ja purkaa kuorma-auton tai ajoneuvoyhdistelmän elintarvikkeilla säädösten ja työtehtävän edellyttämällä tavalla. Kuljetat kuorma-autoa tai ajoneuvoyhdistelmää säädösten ja määräysten mukaan työtehtävän edellyttämissä olosuhteissa ja suoritat sinulle annetun kuljetustehtävän.

Osaat käyttää elintarvikekuljetuksissa kuormaukseen, kuljettamiseen ja purkamiseen tarvittavia lisälaitteita ja välineitä sekä tunnistat ja erottat toisistaan eri elintarvikelajit (pakaste, tuoretavara, vihannekset). Käytät kuljetuksissa erilaisia lämmönsäätölaitteita ja osaat tarkastaa sekä säätää elintarvikkeiden kuljetus- ja varastointilämpötilat. Lisäksi osaat käyttää lämmönseurantalaitteiden taltioimislaitteita ja työtehtäviesi edellyttämiä telemaattisia sovelluksia.

Selvität työssäsi elintarvikekuljetukseen liittyvät viranomaiset ja viranomaistoiminnan. Hallitset myös erilaiset kuormaustavat kuormatessasi eri elintarvikelaatuja samaan kuormatilaan. Huolehdit työympäristösi järjestyksestä ja siisteydestä ja otat kuljetustehtävässäsi huomioon terveyteen, turvallisuuteen sekä toimintakykyyn vaikuttavat asiat. Noudatat työssäsi myös sisäisen yrittäjyyden periaatteita ja laatujärjestelmien vaatimuksia

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa logistiikan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä suorittamalla kuorma-autolla tai ajoneuvoyhdistelmällä elintarvikekuljetustehtävän. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelupaikka:

  • verkko-opiskelu

 

Kohderyhmä

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Tutkinnon osan opintoihin hakeutuvalta edellytetään tarvittavaa ajokorttiluokkaa sekä voimassa olevaa kuljetusalan ammattipätevyyttä.

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Toteutus

Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakeutuminen tutkinnon osan verkko-opintoihin

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Mikäli olet opiskelijana jossakin muussa oppilaitoksessa, niin ota yhteys hakupiste@esedu.fi.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu