e-Urheilupolku

e-Urheilupolku

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Uutta Mikkelissä – e-urheilupolku!

Mikkelissä on mahdollisuus opiskella tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa e-urheilupolku -painotteisesti. Opintoihin e-urheilupolulla sisältyy mm. pelivalmennusta, elämäntapaohjausta sekä fyysistä harjoittelua. Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun kautta.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneena pidät kunnossa tietojärjestelmiä, osallistut käyttäjien koulutukseen sekä laadit www-sivuja. Hallitset myös alan tuotteiden myynnin ja markkinoinnin. Toimit tietojenkäsittelyn edustajana kehittämisprojekteissa tai olet toteuttamassa tietojärjestelmiin niiden automaattisia tietojenkäsittelyn osia. Tutkinnon suorittaneena sinulla on hyvä tekninen osaaminen ja olet palveluhenkinen sekä yhteistyötaitoinen

Opiskelupaikka

 • Mikkeli: Raviradantie 8-10

Työtehtävät

Mahdollisia työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi ict-tukihenkilö (mikrotuki, helpcenter), tietotekniikan myyjä, ohjelmoija tai ict-kouluttaja.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osp. Tutkinto muodostuu ammatillisista, pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelu toteutetaan henkilökohtaistettuna projektioppimisena. Projektioppimisessa ratkotaan mielekkäitä työelämälähtöisiä haasteita. Menetelmällä pyritään kasvattamaan omaa osaamista mahdollisimman todenmukaisia tehtäviä toteuttaen. Projektien avulla kartutetaan osaamista kohti tutkintoa. Oppimista tapahtuu sekä oppilaitoksessa erilaisissa pajoissa että työelämässä. Pajojen sisällöt kumpuavat opetussuunnitelmasta sekä oikeista työtehtävistä, ja niitä ovat mm. työasema-, verkko-, ohjelmointi- ja multimediapaja. Projektioppimisen menetelmässä opiskelija saa aina tarvittaessa ohjausta. Lisäksi toteutetaan yhteisiä teematuokioita ja -päiviä.

Projektioppiminen mahdollistaa yksilöllisen etenemisen opinnoissa ja parhaassa tapauksessa nopeamman valmistumisen tutkintoon. Voit myös suunnata opintojasi oman kiinnostuksesi mukaisiin projekteihin ja näin luoda mielekkään oppimispolun.

E-urheilupolku -opinnot muodostuvat valinnaisista tutkinnon osista. Pelivalmennuksen lisäksi opinnot sisältävät liikuntaa, elämäntapaohjausta, yrittäjyyttä, viestintää, markkinointia ja brändin rakentamista.

Pakolliset tutkinnon osat

Päivitetään pian uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Valinnaiset tutkinnon osat

Päivitetään pian uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta. Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

E-urheilupolulle hakeutuvilta toivotaan motivoituneisuutta sekä selkeää e-urheilutavoitetta. Kilpapelinä opinnoissa on Counter-Strike: Global Offensive ja PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Jatkuvan haun valintaperusteet

 • sinulla on riittävät edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen
 • sinulla on riittävä suomen kielen taito
 • olet soveltuva alan työtehtäviin
 • olet motivoitunut alalle
 • eduksesi katsotaan aiemman tutkinnon puuttuminen

e-urheilupolulle valittavien valintaperusteet

 • sinulla on e-urheiluun liittyviä kilpailullisia tavoitteita
 • omaat urheilutaustaa
 • sinulla on motivaatiota ja harrastuneisuutta
 • osoitat aikaisempaa menestystä opiskeluissasi
 • olet valmis panostamaan myös opiskeluun, elämäntapoihin ja liikuntaan pelaamisen ohella

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskeluvälinekustannukset n. 100 €. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Toteutus

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen Mikkelissä alkavaan e-urheilupainotteiseen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Pääset tästä täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

.

Mukana eUrheilu -painotteisen koulutuksen toteuttamisessa

Uutisia ja tarinoita

13.11.2019

Datanomit yhteistyössä Mikkelin Jukurien A-juni...

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat Samu Mähönen, Tatu Turunen, Eemeli Salo,...

Lue lisää

27.8.2019

Esedu vie ensimmäisenä suomalaisena oppilaitoks...

Esedu (Etelä-Savon Koulutus Oy) on solminut tytäryhtiönsä KasvuEsedu Oy:n kautta ensimmäisen...

Lue lisää

20.8.2019

Projektimainen opiskelu opettaa itsenäiseen työ...

Datanomiopiskelijat Jannika Pippuri ja Emma Oinonen tekivät työelämälähtöisen projektin Ammattiin!...

Lue lisää

28.8.2018

Datanomiopiskelijoilta ohjevideo Essoten hammas...

Pankalammen hammashoitolassa sai viime perjantaina ensi-iltansa pop-up hammashoitoyksikön kokoamiseen opastava...

Lue lisää

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Kuusitie 41
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu