Kahvilapalvelut 10 osp

Kahvilapalvelut 10 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt ja saat mahdollisuuden tutustua ravintola- ja catering-alan toimintaympäristöön sekä mahdollisesti innostaa sinua hakeutumaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin sekä palvella asiakkaita, myydä ja tarjoilla kahvilan ruoka- ja juomatuotteita. Pystyt rekisteröimään myyntiä ja laskuttamaan asiakkaita. Osaat tehdä työvuoron tilityksen ja valmistella seuraavaa työvuoroa. Pystyt arvioimaan omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Opiskelupaikka

 • Mikkeli: Otavankatu 4

Osaamisalat

Asiakaspalvelun osaamisala

Työtehtävät

Tutkinnon osan suorittaneena työskentelet kahvilatyöntekijänä kahvilassa.

Koulutuksen sisältö

 • kahvilan työtehtävät
 • työyhteisön jäsenenä toiminen
 • asiakaspalvelu
 • kahvilatuotteiden myynti
 • kassatyöskentely
 • työvuoron valmistelu

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla kahvilassa yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Kunnostat asiakas- ja työtiloja, valmistat tuotteita, rekisteröit myyntiä sekä huolehdit asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä. Osoitat alakohtaisen kielitaitosi asiakaspalvelutilanteessa.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Kohderyhmä

Kahvilapalvelut -tutkinnon osa soveltuu sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle. Voit halutessasi suorittaa myös Yrityksessä toimiminen – tutkinnon osan (15 osp) NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman mukaisesti.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon osan perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Jatkuvan haun valintaperusteet

 • sinulla on riittävät edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen
 • sinulla on riittävä suomen kielen taito
 • olet soveltuva alan työtehtäviin
 • olet motivoitunut alalle

Kesto/laajuus

n. 2 kk / 10 osp

Koulutusmaksu

Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, osan opiskelukustannuksista, esim. koulutuksessa tarvittavat, ammatin edellyttämät työvaatteet sekä -jalkineet. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Toteutus

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä ja ohjauksesta.

Hakeutuminen Mikkelissä alkavaan koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus 14.3.2022.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

 

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu