Lapsen ja nuoren mielenterveystaitojen edistäminen 15 osp

Lapsen ja nuoren mielenterveystaitojen edistäminen 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta verkko-opiskeluna

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat edistää lapsen ja nuoren mielenterveyttä sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida lapsen tai nuoren mielenterveystaitoja vahvistavaa toimintaa. Toimit vuorovaikutuksessa lasten, nuorten ja heidän läheistensä kanssa ja osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja ohjatessasi lapsia tai nuoria. Osaat ohjata perheitä palveluiden käytössä ja ylläpitää ja edistää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioida ja kehittää toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä edistäen lapsen tai nuoren mielenterveystaitoja toimimalla lasten, nuorten tai perheiden palveluiden ympäristössä lähihoitajan tehtävissä.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelupaikka:

  • verkko-opiskelu

Kohderyhmä

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään aiemmin suoritettua sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa tai vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakollisten tutkinnon osien suorittamista.

Kesto/laajuus

n. 2 kk

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Toteutus

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti verkko-opetuksesta, oppimistehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen tutkinnon osan verkko-opintoihin

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Mikäli olet opiskelijana jossakin muussa oppilaitoksessa, niin ota yhteys hakupiste@esedu.fi.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu