Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp

Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp

Tutkinnon osa lasten ja nuorten kasvastus ja hoito -osaamisalaopinnoista verkko-opiskeluna

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä varhaiskasvatusta ohjaavien säädösten, määräysten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan sekä suunnitella työtäsi ja tehdä monialaista yhteistyötä. Osaat toteuttaa pedagogista toimintaa ja edistää osallisuutta varhaiskasvatuksessa. Toimit vuorovaikutuksessa lapsen ja huoltajan kanssa sekä edistät lapsen terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia käyttäen varhaiskasvatuksen työtapoja, -välineitä ja materiaaleja. Osaat kehittää lapsen tunnetaitoja ja yhdessä toimimista. Edistät lapsen kielen kehitystä sekä ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä lapsen leikkiä ja liikkumista. Osaat edistää lapsen kulttuurista, katsomuksellista ja eettistä ajattelua. Ylläpidät ja edistät turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioit ja kehität omaa työtäsi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistämisen tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opiskelupaikka:

  • verkko-opiskelu

Kohderyhmä

Verkko-opinnot on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat.

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Toteutus

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti verkko-opetuksesta, oppimistehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Hakeutuminen tutkinnon osan verkko-opintoihin

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Mikäli olet opiskelijana jossakin muussa oppilaitoksessa, niin ota yhteys hakupiste@esedu.fi.

Tästä pääset täyttämään hakemuksen.

Hae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPISTE

Mikkeli: Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki: Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

hakupiste@esedu.fi

Jaa sivu