Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.
Tutkinnon osan suoritettuasi osaat
- vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
- valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita
- palvella asiakkaita
- tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
- arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä
Tutkinnon osan näyttö
Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla ravintolan tai suurkeittiön ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Vastaanotat ja käsittelet raaka-aineita ja muita tuotteita, valmistat ja laitat esille lounasruokia sekä toteutat omavalvontaa.
Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelupaikka:
- Mikkeli: Otavankatu 4
- Pieksämäki: Keskuskatu 32