Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisala
Tule vahvistamaan osaamistasi ja työllistymismahdollisuuksiasi opiskelemalla toinen osaamisala laatupalkitussa Esedussa!
Tutkinnon suorittaneena toimit erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön ennalta ehkäisevissä ja kuntouttavissa verkostoissa edistäen mielenterveys- ja päihdetyön asiakkaan toimintakykyä ja päivittäisissä toiminnoissa selviytymistä.
Opiskelupaikka
Mikkeli: Otavankatu 4
Osaamisalat
Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
Työtehtävät
Osaamisalaopinnot suorittaneena työpaikkojasi voivat olla mielenterveys- ja päihdehuollon yksiköt, päivätoimintakeskukset, erilaiset hoito- ja kuntoutumisyksiköt, kotihoito- ja kuntoutus sekä sairaalat.
Koulutuksen sisältö
Osaamisalaopinnot suorittavalla opinnot muodostuvat neljästä pakollisesta tutkinnon osasta, joista pakolliset tutkinnon osat 1. ja 2. on mahdollista tunnustaa aikaisemmin suoritetun perustutkinnon pohjalta.
Pakolliset tutkinnon osat:
Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp
Mielenterveys- ja päihdetyössä työskenteleminen 40 osp
Mielenterveys- ja päihdetyö asiakas- ja verkostotyössä 35 osp
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille, jotka haluavat lisätä pätevyyttään opiskelemalla toisen osaamisalan tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat.
Voit hakeutua suorittamaan koko osaamisalaopinnot tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Terveydelliset vaatimukset
ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat
Opiskelijaksi hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä, jos lain ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) 81 §:ssä tarkoitettuihin tutkintoihin liittyvät turvallisuusvaa...
ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat
Opiskelijaksi hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä, jos lain ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) 81 §:ssä tarkoitettuihin tutkintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa.
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla:
ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus tai muu psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, vamma tai muu fyysistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
toimintakykyä rajoittava ihon sairaus kuten krooninen ihottuma, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttamispäätös. Opiskelijaksi hakevan tulee ilmoittaa hakuvaiheessa, jos hänen opiskeluoikeutensa on aiemmin peruutettu.
Rokotussuoja
Huomaathan, että sosiaali- ja terveysalalla rokotussuojan ajantasaisuus on tärkeää sekä oman että potilaiden ja asiakkaiden turvallisuuden takia. Moni työpaikka edellyttää opiskelijalta kattavaa rokotussuojaa. Mahdollisesti tarvitsemasi rokotukset saat opiskeluterveydenhuollostamme. Voit lukea rokotussuojasta lisää tartuntatautilaista (48 §).