Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.
Tutkinnon osan suoritettuasi osaat
- valmistautua työvuoroon
- huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
- palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
- päättää työvuoron työtehtävät
- arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä
Tutkinnon osan näyttö
Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla ravitsemisalan yrityksen tai toimipaikan yksittäisissä työtehtävissä työryhmän jäsenenä. Kunnostat asiakas- ja työtiloja, valmistat tuotteita, palvelet asiakkaita, rekisteröit myyntiä sekä huolehdit asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä.
Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.
Opiskelupaikka:
- Pieksämäki: Keskuskatu 32