14.1.2020

9. luokkalaiset tutustuvat Eseduun tammikuussa

Esedu saa tammikuussa vieraakseen 9. luokkalaisia niin Mikkelin kuin Pieksämäen toimipisteisiinsä.

Mikkelissä 9. luokkalaiset vierailevat 20.-23.1.

Mikkelin ja lähialueen yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat ammatilliseen koulutukseen ensi viikolla 20.-23.1.2020. Viikon aikana Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Mikkelin toimipisteissä vierailee yli 700 yhdeksäsluokkalaista. Samalla viikolla ysiläiset voivat vierailla myös Mikkelin lukiossa.

Yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat Eseduun Otavankadulla, Raviradantiellä, Salosaaressa sekä Kinnarissa. Tutustumispäivien aikana yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat etukäteen valitsemiinsa ammattialoihin. Tutustumispäivät antavat nuorille eväitä tehdä valinta, mihin hakea valtakunnallisessa yhteishaussa 18.2.-10.3.2020.

Tänä vuonna alueen yhdeksäsluokkalaisia kiinnostaa Esedulla eniten sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Lähihoitajien ja perustason ensihoitajien koulutuksiin tutustuu viikon aikana noin 190 ysiluokkalaista. Toiseksi eniten nuoria kiinnostavat ravintola- ja catering-alan, leipomoalan ja matkailualan sekä sähköalan tutkinnot, joihin tutustuu viikon aikana yli 250 yläkoululaista. Ravintola- ja catering-ala, leipomoala ja matkailuala ovat yksi tutustumiskohde yläkoululaisille.

Koulutusesittelyjen lisäksi tutustujille on järjestetty Esedun aloilla myös toiminnallista tekemistä tutustumispäivissä. Esimerkiksi logistiikka-alalla Kinnarissa tutustujat pääsevät testaamaan rekkasimulaattoria sekä seuraamaan työnäytöksiä. Rakennus- ja pintakäsittelyalalla tutustujat pääsevät muun muassa vierailemaan alojen työmaakohteella.

Viikon aikataulut ja tutustumaan tulevat yhdeksäsluokkalaiset/paikkakunnat:

  • ma 20.1. klo 10-14 Haukivuori, Hirvensalmi, Puumala, Kangasniemi, Pertunmaa, Juva, Mäntyharju
  • ti 21.1. klo 9-14 Lyseo
  • ke 22.1. klo 9.15-14 Kalevankangas, Rantakylä, Otavia
  • to 23.1. klo 9-13.30 Ristiina, Urheilupuisto, Valtteri / Mikael-koulu, Anttola

Pieksämäellä ysipäivä keskiviikkona 22.1.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu saa tammikuussa vieraakseen Pieksämäen ja Kangasniemen 9. luokkalaisia tutustumaan eri aloille. Yhteensä yläkoululaisia vierailee yli 120 Esedun Kuusitien toimipisteessä keskiviikkona 22.1.

Yläkoululaiset ovat voineet valita kaksi eri alaa tutustumiskohteiksi päivän ajalle: aamupäivälle toisen ja iltapäivälle toisen. Noin 40 tutustujaa viettää iltapäivän tutustuen Seurakuntaopistoon Pieksämäen lukioon. Aamupäivän kyseiset tutustujat ovat Esedulla.

Esedun eri alat tuottavat päivään toiminnallista ohjelmaa kaikille tutustujille. Esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan alalla tutustujat pääsevät muun muassa kokeilemaan cnc-konetta, harjoittelemaan neumatiikkakytkentää sekä testaamaan hitsaussimulaattoria. Metsäalalla taas yläkoululaiset pääsevät ensin kokeilemaan metsäkonesimulaattoria ja tämän jälkeen halutessaan testaamaan myös mille tuntuu olla oikean metsäkoneen puikoissa.

Lisätietoja:
Mikkeli: markkinointisuunnittelija Marika Auvinen puh. 044 711 5511
Pieksämäki: opinto-ohjaaja Teija Kolehmainen puh. 040 305 6689

Jaa sivu