14.4.2016

Artesaaneilta muotivaatteita ruuasta!

Esedun artesaaniopiskelijat ovat suunnitteleet muotia ruuasta! Muotiluomuksia on tehty myös muusta kierrätysmateriaalista kuten kuplamuovista, omenapakkauksista ja karkkipapereista. Luomukset ovat esillä tämän viikon Kauppakeskus Akselissa.

Osa muotiluomuksista on niin taidokkaasti tehty, että kauempaa katsottuna ne näyttävät tavallisilta upeilta iltapuvuilta. Leivästä tehty naisten mekko aiheutti tiukkaa arvokeskustelua opiskelijoiden keskuudessa. ”Saako syötävää ruokaa käyttää tällaiseen tarkoitukseen, kun samaan aikaan toisaalla ihmiset näkevät nälkää”, pohti yksi opiskelijoista.

Idea ruokavaatemuotiin lähti Mikkelin Tuorepuodin yrittäjä Miia Taivalantilta. Taivalantti esitti artesaaneille toiveen, voisivatko opiskelijat suunnitella muotivaatteita Tuorepuodin tuotteista. Opiskelijat innostuivat suunnittelusta niin, että etsivät kierrätysmateriaalia myös muualta, kun Tuorepuodin antimet eivät olisi kaikille innokkaille riittäneet.

Muotiluomukset ovat esillä kauppakeskus Akselissa torstaista lauantaihin 14.-16.4.2016. Pukuja on sijoitettu eri liikkeisiin. Niitä löytyy Tuorepuodista, Taito Shopin Showroomista, Life-myylästä sekä DNA:n liikkeestä.

Katso kaikki asukuvat Facebook-sivultamme

Teksti: Laura Salonen
Kuvat: Päivi Särkkä-Lehkonen ja opiskelijat

Jaa sivu